VALDEMAR PÅ 5 ÅR VAR ANGST FOR VEJRET/UVEJR

- Valdemar Stjernholm, 5 år

Valdemars problem bestod af en meget voldsom, nærmest panisk angst for vejret. Specielt blæst gjorde ham meget bange.

Angsten opstod efter en tid med flere kraftige storme, hvor bl.a vores havemøbler og trampolin blæste omkring i haven. I Valdemars bevidsthed blev det til at ALT kunne “flyve” væk. Han var bange for om bilen ville flyve væk, han var bange for om jeg ville flyve væk,

når jeg var ude at løbe selv i let vind, og generelt ville han slet ikke uden for en dør, hvis der blot var den mindste vind. Og hans reaktion var den samme hver gang. Panisk gråd og råb om at fx de ting der var i haven skulle bæres ind.

Om morgenen når vi skulle afsted, var han fuldstændig opløst af gråd, lige så snart vi bad ham om at tage jakke på. Med det vejr vi har i Danmark, udspillede dette scenarie sig meget ofte, når vi skulle ud af huset.

Også Valdemars sociale liv “tog skade” da det blev svært for ham at deltage i yndlingsfritidsaktiviteten fodbold.

Det påvirkede efterhånden hele familien rigtig meget, og efter anbefaling fra en veninde der havde gode erfaringer fra tidligere, tog vi kontakt til Louise, for at høre om hypnoterapi kunne være en mulighed for Valdemar.

Louise havde en meget professionel tilgang til vores henvendelse. Hun var meget ærlig omkring, at Valdemar umiddelbart var for ung til at hun kunne bruge traditionel hypnoterapi, og at hun umiddelbart havde svært ved at vurdere, hvorvidt hun kunne hjælpe Valdemar.

Situationen var dog så desperat i vores lille hjem, at vi på trods af Louises forbehold gerne ville prøve om hun kunne hjælpe ham.

I flere omgange ringede Louise for at forberede sig på Valdemar. Hun talte en masse med min hustru, så hun på forhånd lærte Valdemar at kende, og fik et indblik i hvad han gik op i mv.

Da Valdemar kom på besøg første gang, var der “dækket op” med hans yndlingslegetøj, og han fandt hurtigt tillid og tryghed ved Louise.

De to talte sammen i lang tid, og hun fik gjort “blæsten” som var den primære angstkilde til en del af en historie, så Valdemar kunne relatere til den på en anden måde end med angst. Samtidig fik hun via en samtale om Ben10 (tegnefilmshelt), lavet et “håndtegn”, som Valdemar kunne bruge til at skabe trygehd når han blev bange.

Efter 2 behandlinger, var Valdemars bevidsthed omkring vinden fuldstændig ændret. Nu kunne han godt blive bange, men kort efter ville han stoppe op og sige fx “Nå nej, jeg er jo ikke bange for vinden mere”, eller nogle gange registrerede han blot, “Det blæser meget”, og så legede han videre.

Fodbold blev genoptaget og han er så glad for at komme afsted.

Alt i alt har det været en kæmpe succes for os at bruge Louise til behandling af Valdemars angst.

Brian Stjernholm, far til Valdemar.