NOAH PÅ 10 ÅR HAVDE ANGST

- Tilbagemelding fra Noah´s mor, Louise R. Hallundbæk Sørensen, Vejle.

For 10 år siden kom et lille mirakel til jorden. En lysende stjernesjæl. Han hedder Noah.
Han er kun 10 år – men mentalt er han på mange måder mere voksen end de fleste voksne jeg kender.
Han har aflæst og afkodet menneskelig adfærd på en måde som mange voksne aldrig når…

Han mærker energistrømninger mellem mennesker. Det er en gave.
Det er en gave for de mennesker som han omgås – og også for ham selv, såfremt han lærer at håndtere –og forstå den.

I de senere år har Noah haft perioder med angst for at (være) sove alene. I starten regnede vi med at det drejede sig om de bevidstheds spring/udvikling som børn gennemlever. Men sådan er det ikke.

Mønstret har været at han har set noget i tv eller hørt noget – eller mærket noget som han er blevet bange for – ofte noget hvor der sker noget uforklarligt hvor man bliver alene -og der ikke er nogen til at hjælpe ham.

Første episode som var meget svær at få styr på udsprang af et børneprogram, hvor et lille mystisk væsen sprøjtede sovegas på dyrene som programmet omhandlede. Så sov de på ubestemt tid. Jeg husker ikke hvordan de kunne vækkes – men der har utvivlsomt været en modgift. Noah blev så bange for denne situation at han i flere måneder ikke kunne falde til ro om aftenen og vandrede meget om natten for at sove hos os/min mand og jeg.

Episoderne har kommet og gået – og vi plejer at kunne få styr på dem og bearbejde det det selv herhjemme. PÅ et tidspunkt fik vi mulighed for at spørge en psykolog til råds – uden at hun skulle tale med Noah selv. Al vejledning har vi benyttet – men episoderne vender tilbage. For ca. 5-6 måneder siden startede en ny, som vi har arbejdet med indtil vi kom hos Louise.

Angst er ikke fremmed i vort hjem, derfor har vi taget det alvorligt og indset at der kan være en sandsynlighed for, at Noah spejler det som han har opfanget fra mor, som er den der har lidt af angst.

Der er historie i familien der også vil kunne give arvelig disposition for angstlignende tanker. Vi har derfor brugt meget energi på at tænke ud af boksen og arbejde med Noahs angstlignende perioder med de redskaber som mor har lært at anvende i forhold til sin egen angst. Uden at “male fanden på væggen” og sygeliggøre Noah. Vi er meget bevidste om at hans sind ligner mors – men at han er helt sin egen og allerede så langt fremme i sin mentale udvikling – og bedre til at håndtere elementer som både mor og far først øver sig på nu i voksen tilværelsen.

Da vi ikke rigtig har kunnet hjælpe ham til at blive tryg ved at sove denne gang – har vi søgt højt og lavt efter hjælp (til selvhjælp) – vi har ikke ønsket at sende ham til psykolog eller lignende da han ikke skal opfange eller blive bekymret for at han er “forkert”/fejler noget.

I vores søgen – tænkte især jeg/mor på hypnose.

Jeg hørte om Louise gennem min mor, som havde overhørt en reference af Louises evner i den 6. Sans i Vejle. Det var længe siden, men min mor kom lige i tanker om det, da vi snakkede om Noah og eventuel hypnose.

Jeg fandt Louises hjemmeside – og kunne mærke at det var det Noah skulle. Jeg tjekkede; inden jeg ringede til hende – også andre hypnose hjemmesider ,og jeg huskede på en hypnotisør, som jeg selv havde gået hos dengang jeg led af angst.

Jeg havde selv en stærk mavefornemmelse af at Louise var den rigtige for Noah, men Louises værdigrundlag, som er flot formuleret på hjemmesiden, er i mit univers en indsigt i den menneskelige psyke/bevidsthed og natur – som er fundamental for al vækst og udvikling og dermed vejen til et liv hvor vi lever vores fulde potentiale ud og får ”fjernet” de begrænsninger og hæmninger som både er kulturelt og arveligt indlejret .

Allerede i telefonen tog Louise sig god tid til at høre på ”problemet”. Hun spurgte om mange ting og samtalen varede næsten et kvarter. Jeg synes det var trygt og vidnede om et menneske der er bevidst om sine egne kompetencer og interesseret i sit arbejde -og i mennesker.

Vi aftalte to tider hvor Noah skulle komme hos hende.

Aftenen inden vores første aftale ringede Louise mig op – og ville gerne spørge uddybende ind til Noahs situation. Jeg var helt målløs fordi jeg synes det var så næstekærligt, for at bruge det mest rammende ord. Jeg har selv tidligere haft min gang hos psykologer, der ikke siger to ord udenfor den betalte konsultation. Hvilket man jo heller ikke forventer – så det var så fin en oplevelse, at Louise brugte tid forinden på at forberede sig. Ydermere åbnede Louise i denne samtale op for, at hun havde en kollega der havde endnu mere erfaring med børne hypnose, som hun kunne henvise mig til, hvis jeg ville være mere tryg ved det.

Min intuition var dog stadig lige stærk omkring at det var det rigtige for Noah som vi havde aftalt, så vi drog af sted til første behandling til den aftalte tid.

Mødet mellem Noah og Louise var let og ubesværet. De talte sammen en times tid inden Louise spurgte Noah om han havde lyst til at prøve at ligge i stolen og blive hypnotiseret. Under samtalen talte de om Noahs angst, hvad han troede der ville kunne gøre ham tryg og hvornår han kunne huske at have sovet godt oma. Han var rigtig god til – bedre end hjemme, til at italesætte hvad han bliver bange for.

Hypnosen blev indledt med en lille øvelse der fastslog at Noah har et stærkt og et magisk sind, der sætter ham i stand til at styre sine tanker. Som mor og menneske var jeg vildt imponeret over denne lidt uortodokse pædagogiske tilgang til hans egen opfattelse af at kunne styre sine tanker. Jeg fik selv lyst til at prøve.

Selve hypnosen gik godt – Noah virkede tryg, men jeg havde en fornemmelse af at han var bevidst om han nu gjorde det rigtigt. Efter hypnosen var han glad og sagde pænt på gensyn.

Vi fik en selvhypnose cd med hjem til hjemmebrug og Louise og jeg vekslede et par ord efter Noah var gået ud.

Louise nævnte adskillelses angst. Om jeg kunne komme i tanker om hvorfor han mon kunne have den følelse. Det tænkte jeg meget på i dagene mellem vores to aftaler.

Allerede efter den første behandling mærkede vi mere ro på Noah. Han havde fået ind hypnotiseret et trygheds anker, som han kunne bruge hvis han blev utryg. De første par aftener fik han brug for ankeret, og har fundet tryghed og ro ved at bruge dette. Han kom ikke op under flere forskellige påfund, han blev liggende i sin seng og sov længe godt. Han kom et par nætter om natten og ville gerne ligge i den store seng, men han kunne nemt følges tilbage til sin egen seng og er faldet til ro igen. Gennembrud…!

Noah fortalte selv en dag at han ikke var så træt i skolen nu, og hans lektie mængde er dalet lidt, da han når mere i skoletiden. Vi oplever altså flere positive elementer end kun den mere rolige søvn.

Et par dage inden anden aftale, ringer Louise hjem igen, for at høre hvordan det er gået. Dette også som en del af forberedelsen af næste behandling. Jeg fortæller her om mine tanker vedr. Adskillelses angst, som hun havde nævnt efter første behandling. Noah har været vant til –og er meget bevidst om, at jeg altid har været bange for at han -og siden også lillebror skulle blive væk for mig eller taget af nogen. Jeg følte ikke selv det fylder så meget mere, men det har det gjort; og særligt mens Noah har været lille. Det kunne måske give en indfaldsvinkel til hypnosen.

Anden behandling var en oplevelse uden lige.

Noah var så godt tilpas og havde glædet sig til han skulle ud til Louise. De snakkede om hvordan det var gået, og om det var dejligt når man sov godt. Noah beskrev også her hans bedre energi i dagtimerne, og at det gjorde ham glad. De snakkede om ting og situationer hvor han følte sig modig.

Hypnosen var så fin denne gang. Der gik kun få øjeblikke så kunne det tydeligt ses, at Noah slappede helt af, hans hænder gled lidt fra hinanden, hans fødder faldt lidt, hans kæbe faldt lidt ned/slappede fuldstændigt af. Og så snorkede han.

Noah har aldrig snorket når han sover, hverken hvis han har siddet halvt op i en sofa eller når han ligger på ryggen – aldrig.

Det var lige før jeg blev nervøs for om han nu kunne vækkes igen.

Men det gik så fint, han nikkede og rystede på hovedet som han ”skulle” – og da de var færdige, vågnede han stille og roligt og var varm og veltilpas – hvor han første gang slog øjenlågene op med det samme, som om han ikke havde været helt så afslappet.

Louise brugte i anden behandling regression med stor succes. Det var en fantastisk oplevelse.

Vi har nu en tryg og frisk dreng på 9. dag efter anden behandling. Han er rolig og veltilpas om aftenen, når han skal i seng. Han sover tungt og roligt. Enkelte nætter kommer han i soveværelset i forbindelse med toilet besøg, men han går pænt tilbage i sin egen seng og falder i søvn uden en voksen bisidder.

Det er fantastisk – og jeg er så taknemmelig. Tak Louise.

Louise R. Hallundbæk Sørensen.