HYPNOSE HJALP BRIAN STJERNHOLM MED HANS STORE TEMPERAMENT OG MANGLENDE TÅLMODIGHED

Brian Stjernholm, Vejle

I forlængelse af min søns succesfulde behandling hos Louise (læs: Valdemar på 5 år var angst for vejret/uvejr, tog jeg mig langt om længe sammen til også at prøve mine egne udfordringer af med hypnoterapi.

Jeg har siden jeg var barn i bestemte situationer døjet med meget lille tålmodighed og med det man populært kalder “meget kort lunte”.

I det seneste års tid inden jeg første gang besøgte Louise, er denne mangel på tålmodighed og det iltre temperament gået hårdt ud over familielivet, fordi det specielt var i forhold til mine børn at det kom i spil.

Børnene nåede en alder hvor de også mente de selv skulle være med til at bestemme hvordan tingene skulle køre, og det gav mange konflikter, fordi min reaktion når de ikke hørte efter, var alt for voldsom.

Rationelt ved jeg godt at børn ikke høre bedre efter når man råber af dem, nærmere tværtimod. Men det var blevet en vane for mig, at det var reaktionen jeg brugte, hvis de ikke ville høre efter.

Mønstret blev så yderligere optrappet af, at når jeg råbte, så råbte børnene tilbage, og i stedet for en dialog om hvordan vi kan løse vores uoverensstemmelser, så blev det næsten dagligt til “hvem-kan-råbe-højest-og-smække-hårdest-med-døren”-konkurrencer.

Ud over forholdet til mine børn gik det også ud over forholdet til min hustru, som havde meget svært ved at acceptere mine udbrud.

Jeg kunne godt holde mig fast i ikke at råbe i 3 dage, eller 5 dage, men fordi raseriet var blevet en vane, kostede det utroligt meget fokus og mange kræfter at lade være.

Som nævnt var det en succesfuld behandling af vores søns angst, der gjorde at jeg valgte at få hjælp hos Louise.

Første behandling bestod af en lang snak, hvor Louise kortlagde mine mønstrer og vaner i forhold til min problemstilling. Herefter lavede hun en hypnose af mig, og derefter fik jeg en selvhypnose, som jeg skulle bruge den efterfølgende uge.

Jeg havde jo inden behandlingen tænkt over hvordan det er at være i hypnose. Bliver man en “robot” der adlyder ordre, eller hvad sker der.
Det er meget vanskeligt at beskrive tilstanden, men det nærmeste jeg kommer er, at man er så afslappet, at de blokeringer, der normalt sætter en stopper for forandringer, forsvinder. Men man er hele tiden ved bevidsthed, og man kan reagere på de spørgsmål der stilles, så jeg var aldrig utryg i forhold til om Louise ville få mig til at hoppe rundt som en kylling. (For at bruge en kendt hypnose kliche)

Allerede i den 1. uge efter behandlingen var der mærkbar forskel på min adfærd.
Det er meget svært at forklare hvad der var anderledes, for det var ikke sådan at jeg kunne stille mig op og sige, at jeg havde fået en åbenbaring g nu var et bedre menneske. Det var ikke sådan at jeg følte mig anderledes. Når der opstod en situation som tidligere havde skabt “råbe-konkurrencen”, så agerede jeg bare anderledes, stort set uden at tænke over det.

Den eneste dag, hvor det gik galt og jeg ramte mit gamle mønster, var dagen efter jeg ikke havde lavet mine “lektier” i form af “selv-hypnosen”.

2. behandling: Louise lavede en hypnose, og så lærte jeg en anden og mere “universel” teknik til selvhypnose, som også kan bruges til andre ting, end lige den jeg var under “behandling” for nu.

På de 14 dage efter 1. behandling har mit temperament “kun” kogt over 2 gange. For tålmodige og rolige mennesker lyder det måske ikke som en succes, men for mig er det KÆMPESTORT. Jeg har fået meget mere ro og overskud. Jeg har fået meget mere god kommunikation med hele min familie, og jeg kan mærke på børnene, at de har lyst til at tale med mig, og ikke er bange for om de nu får sagt noget der “tænder mig af”.

Jeg skal fortsætte selvhypnosen, som er form for meditation, som giver mig ro og overskud, men i forhold til den gavn det gør, så er tidsforbruget (3 x 10 min pr.dag) en meget lille pris at betale, for den kæmpe gevinst det er for både mig og familien, at der er kommet mere ro på.

Louise har været en stor gevinst for mig, og dermed også for min familie, som helt sikkert nyder at have en mere rolig far.