HYPNOTERAPI – MANIODEPRESSIV / BIPOLAR / STEMMER I HOVEDET

- Mette Mosegaard Føns, Vejle

Jeg henvendte mig til Louise da en veninde kender Louise og hendes profesionelle indgang til tingene..

Jeg er 37 år, enlig mor til 2 børn, førtidspensionist og psykisk syg med et efterhånden langt sygdomsforløb bag mig. Jeg blev syg da jeg fødte mit første barn for 10 år siden.

Har gået i terapi i mange år og blev for 2 år siden afsluttet på Psyk. Har været igennem et stort vægttab og var endelig begyndt at føle mig “normal”.

Jeg har i mine yngre år været udsat for nogle grænseoverskridende adfærd fra forskellige personer. Det har altid været muligt for mig at pakke tankerne om disse episoder ned i min kuffert låse den godt og grundigt og stille den pænt ind på den reol hvor den høre hjemme. Men som det er med de kufferter så bliver de med årene mere og mere slidte og svære og svære at få på plads på reolen. Det endte i at jeg i efteråret 2014 slet ikke kunne holde tankerne om disse episoder væk mere. Det tyngede mig rigtig meget og påvirkede min sygdom negativt. Det skal lige siges at jeg aldrig har snakket med mine psykologer om disse episoder – de havde der jo så fint i den fine kuffert og på deres rigtige plads i reolen. Jeg har haft mange snakke med mine veninder om dette og vi blev til sidst enige om at nu var tiden inde til at finde ud af hvad der var sket og få det gennembearbejdet. En veninde anbefalede Louise og jeg kontaktede hende.

Den første session Louise og jeg havde var en afklarende samtale med efterfølgende hypnose. Med det samme jeg kom ind følte jeg mig tryg ved Louise. Hun har en ro omkring sig som er meget smittende og tilgang til tingende som gjorde mig helt rolig og tryg. Louise og jeg havde en meget lang samtale og da vi var færdige stod det helt klart for mig hvad problemet egentlig var. Det var ikke de få tilfælde af grænseoverskridende adfærd som drillede mig men min selvopfattelse, mine enorme krav til mig selv og ikke mindst stemmerne i mit hoved som altid fortalte hvor dårlig, grim, dum og doven jeg var.

Anden og tredje aftale med Louise gik vi igang med hypnosen. Jeg følte mig 100 % tryg i hypnosen med Louise og følte på ingen måde at der skete eller at jeg oplevede ting jeg ikke var tryg ved. Jeg følte mig rigtig meget i kontrol med situationen. Igennem hypnosen med Louise fik jeg bearbejdet mit selvværd og allerede efter første besøg kunne jeg mærke forskel i mit liv. Jeg kunne pludselig se ufornuften i det stemmerne sagde til mig. Efter 2 behandlinger var forskellen meget stor. Jeg ændrede simpelthen min adfærd. Istedet for at pakke mine følelser ned reagere jeg på dem nu. Trækker vejret, mærker efter i min mave hvad tingene gør ved mig og siger det højt. Ikke råbende og surt men stille og roligt. Jeg har i dag et overskud jeg aldrig troede jeg skulle få. Stemmerne i mit hoved er næsten væk og når de en sjælden gang kommer er det mig som styrer dem og ikke omvendt. At få ro i hovedet efter så mange år med kaos er ubeskriveligt. Når der ikke er kaos i hovedet har jeg en masse overskud og energi jeg kan bruge på alle de gode ting i mit liv. Jeg er her lige nu. Lever i nuet og ikke 1000 andre steder. Oplever og føler det som sker lige nu og her og NYDER det. Hvor er livet fantastisk når der ikke konstant er nogen der fortæller en grimme ting. Hvor er det befriende at være blandt mennesker når jeg ikke hele tiden skal leve op til de forventninger stemmerne i mit hovede siger alle andre har til mig.

Det siger rigtig meget om Louise ekspertise på området at en henvendelse om et problem på par et par timers samtale viser at være noget ganske andet.

Det at komme til Louise har givet mig et helt nyt og aldeles bedre liv end jeg troede muligt.

Mette Mosegaard Føns, Vejle