Hypnose mod allergi ·
At bearbejde allergier med hypnose og
hypnoterapi – kan man det?


Allergi behandling med hypnose

Jeg vil gerne forklare dig, hvad det er der kan være årsag til, at hypnose faktisk kan hjælpe mennesker med allergier.

Du kan også klikke dig ind her og læse om andre klienter, som er blevet hjulpet af med deres allergi med hypnose og hypnoterapi.

Hvad er allergi?

Allergi er en tilstand, hvor kroppens immunsystem reagerer overdrevent på normalt harmløse stoffer, som kaldes allergener. Disse allergener kan komme fra mad, pollen, støv, dyrehår eller insektbid.

Når kroppen bliver udsat for allergener, danner immunsystemet antistoffer. Disse antistoffer forårsager frigivelse af histamin og andre kemikalier i kroppen, som fører til allergiske symptomer. Typiske symptomer på allergi inkluderer nyseture, kløende og løbende næse, kløende øjne, hævede øjne og ansigt, åndedrætsbesvær, hududslæt og mavesmerter.

Allergier opstår i princippet fordi immunsystemet på et tidspunkt laver en fejl. En af de opgaver, immunforsvaret har er, at det skal beskytte os mod fremmede, skadelige partikler, der kommer ind i kroppen. Det kunne for eksempel være bakterier eller virus. 

Men ved en allergisk reaktion vil immunsystemet begynde at angribe stoffer, der slet ikke er farlige for mennesker. Det sker på grund af en fejltolkning, der er opstået på et tidspunkt. Når først fejlen er lavet, vil den være kodet ind i systemet, og vi vil altid reagere fejlagtigt på det ellers harmløse stof. Der er intet farligt for mennesker ved at få pollen, proteiner fra hund eller kat, peanuts, friske skaldyr, parfumepartikler eller andet, som man typisk udvikler allergi mod, ind i systemet. Det er ikke stoffet, der skader os, det er immunsystemets overreaktion. 

Det systemet typisk gør, når det oplever et skadeligt stof i kroppen er, at det angriber og tilintetgør stoffet ved at skyde histamin på partiklerne. Det tilintetgør de angrebne partikler, men er samtidig meget generende for personen. Det kan give sig udslag i kløe, snue, hovedpine, løbende øjne, hævelse, åndedrætsbesvær blandt andet. 

Behandling af allergi med hypnose og hypnoterapi

Der ligger som regel en følelsesmæssigt belastende situation til grund for, at allergien i sin tid opstod. Enten et pludseligt chok eller traume eller også en længerevarende følelsesmæssigt belastende periode. 

Alligevel er det ikke altid nødvendigt at kende situationen, som udløste reaktionen første gang. Langt de fleste tilfælde kan behandles med bare én session, og uden at vi kender den udløsende årsag. 

Hypnose mod allergi – hvordan det?

Det vi gør er, at vi går ind og genopdrager immunsystemet. Får det til at forstå, at allergenet ikke et et farligt stof, som det skal være på vagt overfor. Vi omkoder immunforsvaret så det fremover vil have den korrekte reaktion på allergenet. Nemlig at behandle det som et hvert andet ufarligt stof, der kommer ind i kroppen. 

I få tilfælde er det ikke nok, og vi skal så ind og se på, hvad der har udløst problemet. Her arbejder vi med de følelser og situationer, der kan have ligget til grund. Det tager typisk 1-3 sessioner. 

Forskning i hypnose mod allergi

Selvom vi i klinikken hos Hypnoseterapi Vejle har stor succes med at behandle mange former for allergi er der fortsat begrænset klinisk forskning i anvendelsen af hypnose til behandling af allergier, men der er nogle nylige undersøgelser, der viser lovende resultater:

  • Langewitz, W., Izakovic, J., Wyler, D., Stössel, U., Bircher, A. J., & Busato, A. (2005). Effectiveness of hypnosis in the treatment of allergic rhinitis: A pilot study. Journal of Alternative and Complementary Medicine, 11(5), 973-977. Denne pilotundersøgelse undersøgte effekten af hypnose på allergisk rhinitis og fandt, at hypnosebehandling resulterede i signifikant reduktion i symptomer på allergisk rhinitis, herunder nysen, kløende øjne og nasal overbelastning.

  • Oron, Y., & Rozenberg, R. (2020). Hypnosis as a treatment for allergic rhinitis: A case series. American Journal of Clinical Hypnosis, 62(1), 1-14. Denne undersøgelse rapporterede en serie af tilfælde, hvor hypnose blev anvendt til behandling af allergisk rhinitis, og fandt at hypnosebehandling førte til en signifikant reduktion i symptomer og forbedret livskvalitet hos patienterne

     

Her er nogle kliniske studier, der har undersøgt effekten af hypnoseterapi som en behandlingsmetode for allergi:

En randomiseret, kontrolleret undersøgelse fra 2004 undersøgte effekten af hypnose på allergisk rhinitis. Undersøgelsen involverede 36 deltagere, der blev randomiseret til enten en hypnosegruppe eller en kontrolgruppe. Resultaterne viste, at deltagere i hypnosegruppen oplevede en signifikant forbedring i deres allergiske symptomer sammenlignet med kontrolgruppen. Studiet kan læses her: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15365272

En undersøgelse fra 2005 undersøgte effekten af hypnose på patienter med astma. Undersøgelsen involverede 36 deltagere, der modtog enten en hypnosebehandling eller en standardbehandling. Resultaterne viste, at deltagere i hypnosegruppen oplevede en signifikant forbedring i deres astmasymptomer og en reduktion i deres brug af astmamedicin. Studiet kan læses her: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16395782

En undersøgelse fra 2006 undersøgte effekten af hypnose på allergisk dermatitis. Undersøgelsen involverede 22 deltagere, der modtog enten en hypnosebehandling eller en standardbehandling. Resultaterne viste, at deltagere i hypnosegruppen oplevede en signifikant forbedring i deres hudtilstand og en reduktion i deres brug af medicin. Studiet kan læses her: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17156371

En undersøgelse fra 2012 undersøgte effekten af hypnose på patienter med atopisk dermatitis. Undersøgelsen involverede 20 deltagere, der modtog en hypnosebehandling over en periode på otte uger. Resultaterne viste, at deltagere oplevede en signifikant forbedring i deres hudtilstand og en reduktion i deres brug af medicin. Studiet kan læses her: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23157229

 

Hypnoseterapi Vejle fortæller om behandling af allergi i Jyllands Posten

I 2018 blev vi kontaktet af Jyllandsposten som havde hørt om vores behandling af allergi med hypnose. Jounalisten ønskede at lave en artikel om det i deres indstik Analyse Helse.

hypnose mod allergi

HYPNOSETERAPI VEJLE


V. Master Hypnotisør
Hypnoterapeut og Instruktør
Louise Bohnstedt Weihrauch
Modtog i 2016 og 2018 den internationale pris som “Årets Instruktør”.
Skriv dit navn, email og telefonnummer – så kontakter vi dig.
hypnoseterapi Vejle