Hypnose mod allergi ·
At bearbejde allergier med hypnose og
hypnoterapi – kan man det?


Allergi behandling med hypnose

Jeg vil gerne forklare dig, hvad det er der kan være årsag til, at hypnose faktisk kan hjælpe mennesker med allergier.

Du kan også klikke dig ind her og læse om andre klienter, som er blevet hjulpet af med deres allergi med hypnose og hypnoterapi.

Hvad er allergi?

Allergi er en tilstand, hvor kroppens immunsystem reagerer overdrevent på normalt harmløse stoffer, som kaldes allergener. Disse allergener kan komme fra mad, pollen, støv, dyrehår eller insektbid.

Når kroppen bliver udsat for allergener, danner immunsystemet antistoffer. Disse antistoffer forårsager frigivelse af histamin og andre kemikalier i kroppen, som fører til allergiske symptomer. Typiske symptomer på allergi inkluderer nyseture, kløende og løbende næse, kløende øjne, hævede øjne og ansigt, åndedrætsbesvær, hududslæt og mavesmerter.

Allergier opstår i princippet fordi immunsystemet på et tidspunkt laver en fejl. En af de opgaver, immunforsvaret har er, at det skal beskytte os mod fremmede, skadelige partikler, der kommer ind i kroppen. Det kunne for eksempel være bakterier eller virus. 

Men ved en allergisk reaktion vil immunsystemet begynde at angribe stoffer, der slet ikke er farlige for mennesker. Det sker på grund af en fejltolkning, der er opstået på et tidspunkt. Når først fejlen er lavet, vil den være kodet ind i systemet, og vi vil altid reagere fejlagtigt på det ellers harmløse stof. Der er intet farligt for mennesker ved at få pollen, proteiner fra hund eller kat, peanuts, friske skaldyr, parfumepartikler eller andet, som man typisk udvikler allergi mod, ind i systemet. Det er ikke stoffet, der skader os, det er immunsystemets overreaktion. 

Det systemet typisk gør, når det oplever et skadeligt stof i kroppen er, at det angriber og tilintetgør stoffet ved at skyde histamin på partiklerne. Det tilintetgør de angrebne partikler, men er samtidig meget generende for personen. Det kan give sig udslag i kløe, snue, hovedpine, løbende øjne, hævelse, åndedrætsbesvær blandt andet. 

 

 

Hypnose mod allergi. Behandling af allergier hos Hypnosehuset Danmark i Vejle

                                                Ellen arbejder bl.a. med klienter med allergier

Behandling af allergi med hypnose og hypnoterapi

Der ligger som regel en følelsesmæssigt belastende situation til grund for, at allergien i sin tid opstod. Enten et pludseligt chok eller traume eller også en længerevarende følelsesmæssigt belastende periode. 

Alligevel er det ikke altid nødvendigt at kende situationen, som udløste reaktionen første gang. Langt de fleste tilfælde kan behandles med bare én session, og uden at vi kender den udløsende årsag. 

Hypnose mod allergi – hvordan det?

Det vi gør er, at vi går ind og genopdrager immunsystemet. Får det til at forstå, at allergenet ikke et et farligt stof, som det skal være på vagt overfor. Vi omkoder immunforsvaret så det fremover vil have den korrekte reaktion på allergenet. Nemlig at behandle det som et hvert andet ufarligt stof, der kommer ind i kroppen. 

I få tilfælde er det ikke nok, og vi skal så ind og se på, hvad der har udløst problemet. Her arbejder vi med de følelser og situationer, der kan have ligget til grund. Det tager typisk 1-3 sessioner. 

Forskning i hypnose mod allergi

Selvom vi i klinikken hos Hypnoseterapi Vejle har stor succes med at behandle mange former for allergi er der fortsat begrænset klinisk forskning i anvendelsen af hypnose til behandling af allergier, men der er nogle nylige undersøgelser, der viser lovende resultater:

  • Langewitz, W., Izakovic, J., Wyler, D., Stössel, U., Bircher, A. J., & Busato, A. (2005). Effectiveness of hypnosis in the treatment of allergic rhinitis: A pilot study. Journal of Alternative and Complementary Medicine, 11(5), 973-977. Denne pilotundersøgelse undersøgte effekten af hypnose på allergisk rhinitis og fandt, at hypnosebehandling resulterede i signifikant reduktion i symptomer på allergisk rhinitis, herunder nysen, kløende øjne og nasal overbelastning.

  • Oron, Y., & Rozenberg, R. (2020). Hypnosis as a treatment for allergic rhinitis: A case series. American Journal of Clinical Hypnosis, 62(1), 1-14. Denne undersøgelse rapporterede en serie af tilfælde, hvor hypnose blev anvendt til behandling af allergisk rhinitis, og fandt at hypnosebehandling førte til en signifikant reduktion i symptomer og forbedret livskvalitet hos patienterne

     

Hypnoseterapi Vejle fortæller om behandling af allergi i Jyllands Posten

I 2018 blev vi kontaktet af Jyllandsposten som havde hørt om vores behandling af allergi med hypnose. Jounalisten ønskede at lave en artikel om det i deres indstik Analyse Helse.

hypnose mod allergi

HYPNOSETERAPI VEJLE


V. Master Hypnotisør
Hypnoterapeut og Instruktør
Louise Bohnstedt Weihrauch
Modtog i 2016 og 2018 den internationale pris som “Årets Instruktør”.
Skriv dit navn, email og telefonnummer – så kontakter vi dig.
hypnoseterapi Vejle
Sofia Juul Nielsen
Sofia Juul Nielsen
11/12/2022
Jeg har haft 4 sessioner med hypnose, og det har givet mig meget mere end jeg turde håbe på. Gitte mødte mig med smil og et åbent sind, hvilket gjorde at jeg mærkede en form for tillid og tryghed med det samme. Alt i alt 5 stjerner til Gitte. Tak :).
Pernille Busk Sørensen
Pernille Busk Sørensen
04/12/2022
Min datter har i flere år kæmpet med stress, angst, lavt selvværd og manglende overskud. Det er gået meget ud over skole og sociale relationer, og især det sidste halve år har hun nærmest ikke kunnet overskue noget, og er blevet syg ved det mindste, der krævede lidt ekstra af hende – fx bare en familie fødselsdag. Vi har prøvet flere forskellige slags behandlinger gennem årene uden den store succes. Min datter startede i et forløb ved Ellen her i oktober og allerede efter første behandling kunne vi mærke en stor forandring på vores datter, og det er kun gået fremad siden. Nu har vi en glad og energisk pige med masser af gå-på-mod og lyst til livet igen😊 Hun klarer hverdagen og skolen rigtig fint, og har nærmest ikke haft fravær de sidste 4 uger. Hun er begyndt at overnatte ude, hygge med venner og kæreste, træne, tage i byen, komme meget mere ud af værelset, og alting føles ikke længere uoverskueligt. Vores datter har følt sig meget tryg ved Ellen helt fra starten. Ellen er meget sød, smilende, imødekommende og nem at åbne sig op over for. Vi giver Ellen og Hypnoseterapi Vejle de bedste anbefalinger herfra, og en KÆMPE TAK for hjælpen❤
ydddi
ydddi
14/11/2022
Fantastisk sted, hvor man rykker sig som menneske. Den bedste investering man kan lave her i livet er en i sig selv. Jeg kom derfra med fornyet energi og værktøjer til at håndtere situationer, som jeg før var hæmmet i.
Linne Freja Østergaard
Linne Freja Østergaard
13/11/2022
Jeg ringede til Prue efter i mange år at have søgt en måde at genoprette troen på mig selv. Jeg havde en gennemgribende frygt, som styrede mine valg, som følge af at have følt mig forkert og utilstrækkelig i mange år. Jeg opdagede hurtigt at Prue fornemmede præcist, hvad det handlede om. Hun hjalp mig gennem samtale og hypnose med at blive bevidst om mine mønstre, samt hvordan jeg ved hjælp af disse holdt mig selv fanget i følelsen af ikke at være god nok. Efter at været i et forløb, som strakte sig over fire sessioner, har jeg nu sluppet det, der i mange år har holdt mig tilbage fra at kaste mig ud i nye eventyr og forvente at livet vil mig det bedste. Hun sendte mig lydfiler til selvhypnose, samt meditationer som jeg stadig flittigt bruger for at understøtte forandringen mod at blive en stærkere, gladere og sundere udgave af mig selv - TUSIND TAK Prue! Jeg kan på det varmeste anbefale Hypnoterapi Vejle, da jeg oplevede stor grad af imødekommenhed, viden og erfaring der.
Charlotte Jørgensen
Charlotte Jørgensen
26/10/2022
Vores datter har været i behandling ved Ellen og efter 5 behandlinger har hun fået det meget bedre med hendes OCD og angst. Vi har prøvet flere forskellige ting, men Ellen har været helt FANTASTISK og vi vil give vores varmeste anbefalinger.
Pia Stolt
Pia Stolt
12/10/2022
Det er 3 mdr siden jeg afsluttede et forløb, og jeg har aldrig haft det bedre - tak 🌸
Jakob Koed
Jakob Koed
21/08/2022
På anbefaling fra en tidligere kollega søgte jeg hjælp hos Hypnoseterapi Vejle til at bekæmpe en langvarig afhængighed af sukker, primært i form af slik. Ved første session gav Ellen sig god tid til sammen med mig at opstille bl.a. fordele og ulemper ved sukker og andre søde sager, hvilket hjalp til at gøre mig endnu mere motiveret for at skabe forandring. Allerede efter første session oplevede jeg et markant anderledes syn på butikkernes slikudvalg - hvor det før havde en næsten uimodståelig tiltrækning og jeg helst skulle gå i en stor bue udenom, kunne jeg nu helt roligt overveje, om jeg virkelig havde lyst til det - og det havde jeg faktisk ikke. Mit mål er netop ikke definitivt at vende ryggen til alt slik, men at ramme en balance hvor jeg selv aktivt kan vælge til og fra, og det er fuldt ud lykkedes. Jeg oplever ikke mit forløb ved Ellen som en "envejs" behandling, snarere som en tryg, god og gensidig dialog, der også stikker dybere end min umiddelbare sukkertrang. Ellen er god til at spørge ind til om man sidder med spørgsmål, giver sig rigtig god tid, og etablerer en tryg atmosfære, ligesom hun er god til at gøre sine forklaringer forståelige. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Ellen som behandler!
Katrine Knudsen
Katrine Knudsen
15/07/2022
Jeg har været klient hos Ellen, som jeg opsøgte pga. en kompleks smerteproblematik med muskelspændinger og fibromyalgi. Jeg har været der fire gange og opnået meget god effekt, både på smerter, men især på mit generelle stressniveau. Jeg har meget nemmere ved at lytte til min krop og prioritere både hvile og træning. Derudover oplever jeg, at ting der før gik mig på og stressede mig, ikke påvirker mig på samme måde længere - jeg har simpelthen fået meget mere ro inden i mig selv. Jeg kan derfor varmt anbefale hypnoseterapi Vejle og Ellen!
Asger Emborg
Asger Emborg
14/07/2022
Jeg har haft den udsøgte fornøjelse, at netop have afsluttet et hypnose forløb ved Ellen. Ellen er en fantastisk varm og behagelig kvinde, som jeg fra start var meget tryg ved, samt følte en stor autensitet og nærvær fra. Hun er den fødte terapeut og behandler, og en helt igennem fantastisk kvinde. Jeg havde prøvet hypnose før, uden den store succes, hvilket jeg også delte med Ellen. Hun var ekstremt grundig og fintfølende, ift at få mig med ombord og opbygge min forståelse for hvad hypnosen gik ud på, og hvordan jeg skulle tackle mine forventninger/bekymringer til forløbet. Det gjorde en kæmpe forskel. Hun gav mig redskaberne og forståelsen, så jeg kunne tillade mig selv at overgive mig til behandlingen. Jeg har haft enormt stort udbytte af forløbet, og har mærket en generel genskabelse af ro og kontakt til mig selv og mine nærmeste. Alle mine "symptomer" og dårlige adfærdsmønstre jeg havde for sinde at blive fri for, er roligt men sikkert forsvundet over de 4 gange jeg har været ved Ellen. Og mere til. Jeg er meget taknemmelig for, at mennesker som Ellen, dedikerer sit liv på at hjælpe andre i, at lande mere i sig selv, blive mere bevidste og generelt hjælpe dem til bedre livskvalitet. Mine varmeste anbefalinger herfra.
Annette Laursen
Annette Laursen
10/07/2022
Kan kun anbefale hypnose terapi vejle... Jeg har været der 4gange ved fantastisk Prue ❤️ Jeg gik med noget dårligt selvværd..og troede ikke rigtigt på mig selv..😟 og desværre nogle andre ting Det fik vi vendt sammen Kan kun anbefale dem så meget kh den stolte Løve 🦁❤️🙏 tak søde Prue ❤️