Hypnose og hypnoterapi – Effektivt mod angst

Som hypnoterapeut har jeg specialiseret mig i behandling af alle former for angst. Når et menneske går fra at være tryg i verden til at opleve angst, kan der efterfølgende ske en ændring i vedkommendes personlighed og identitet. I starten – når de første “symptomer” eller “reaktioner” viser sig – føler man sig bange og kan have en fornemmelse af, ikke at have kontrollen over sig selv og sin krop og tanker. Måske oplever man hjertebanken, koldsved, at “hjernen står stille”, en “rullende følelse” igennem kroppen etc.

Det kan være i mange forskellige situationer, alt efter hvad personen er bange for. Det kan være i sociale sammenhænge, ved bilkørsel, under flyveture, ved fremlæggelser/eksaminer osv. Eller det kan være en decideret dødsangst, som kan udmønte sig i, pludselig og overvældende følelse af angst i hele kroppen eller den mere generelle følelse af, utryghed ved livet, for at blive syg etc.

Man kan have følelsen af, slet ikke at kunne styre det, der sker med én selv. Kroppen, tankerne og følelserne reagerer underligt på noget, der tilsyneladende er ganske almindeligt.

Det der sker er, at en del af hjernen (den bevidste, logisk rationelle del) opfatter, at der sker noget uhensigtsmæssigt, uden at den kan gøre noget ved det.

Den del af hjernen, der giver problemet, er den underbevidste eller ubevidste del, som blandt andet er mere følelsesmæssigt betonet.

Årsagen til, at hjernen reagerer som den gør, er til gengæld både logisk og rationel: På et tidligere tidspunkt har den underbevidste del af hjernen fået den idé, at den skal beskytte dig imod en bestemt ting. Underbevidstheden har kontrol over centralnervesystemet (det autonome nervesystem), som styrer alle processer i kroppen – dannelsen af proteiner, hormoner og styring af hjerteslag, øjenblink, åndedræt, fordøjelse m.m.

Overordnet findes der fem former for angst:
Agorafobi: Angst for at være på steder med mange mennesker.
Panikangst: Angstanfald, der kommer pludseligt og voldsomt.
Genereliseret angst: En nærmest konstant oplevelse af angst, anspændthed eller nervøsitet.
Socialangst: Angst for at føle sig observeret eller for at blive kritiseret af andre mennesker.
Enkelfobi: Angst for specifikke ting eller situationer, som f.eks. broer, højder, edderkopper etc..

Årsager til at angst opstår:

Der er altid en årsag til hvorfor angst opstår. Angsten kan være opstået under et forhold til en kæreste eller mand, der ikke har været godt for dig. Den kan komme af den måde du er blevet opdraget af dine forældre på, eller måske nogle dårlige oplevelser du har haft i skolen for længe siden. Måske har du oplevet at sidde i en biograf og pludselig få kvalme og det har din underbevidsthed så lagret, og pludselig en dag oplever du, at få et angstanfald fordi du er i et lukket rum eller sammen med mange mennesker. Jeg har også haft klienter, der efter stressforløb eller pludselig svimmelhed eller sygdomsforløb, har oplevet at blive så angste, at det styrer deres liv og færden. Der er altid en årsag. Så lad mig hjælpe dig frem til den årsag, de bagvedliggende følelser eller overbevisninger, så du kan slippe af med din angst.

Underbevidsthedens håndtering af angst:

Én af de måder, som underbevidstheden kan advare og hjælpe dig på, er ved at påvirke din krop med følelser af, at være bange. Det gør kroppen ved eksempelvis at øge hastigheden på eksempelvis blodomløb og puls og få hjertet til at slå hurtigere – du bliver bange. Og når et menneske oplever at blive bange, så fjerner det sig fra den fare, der er i nærheden.

Eksempelvis kan man “redde” sig selv ved at flygte fysisk. Bevæge sig væk fra situationen hvorefter underbevidstheden så igen normaliserer kroppens tilstand. Man kan også – hvis der er et objekt som f.eks. en edderkop – slå det angstfremkaldende ihjel… og på den måde komme ud af situationen – hvis underbevidstheden er 100% overbevist om, at det faretruende er uskadeliggjort.

En tredje måde kunne også være, at man “går ind i sig selv” – bliver stiv af skræk og bliver handlingslammet.

Det er vigtigt

Vores klinik ligger i Vejle. Kontakt Louise på 28137505 og hør, hvordan vi kan hjælpe dig også. 

Skriv dit navn, email og telefonnummer – så kontakter jeg dig.
Dreams WebTools webudvikling af hjemmeside