Hypnose mod emetofobi (angst for opkast)

Behandling af emetofobi med hypnose og hypnoterapi

Hvad er emetofobi?

Emetofobi er en specifik fobi, der involverer en overdreven og irrationel frygt for at kaste op eller se andre kaste op. Personer med emetofobi kan opleve intens angst og undgåelse af situationer, hvor kaste op kan ske eller være en mulighed, som for eksempel at spise i offentligheden eller at være tæt på nogen, der har en maveinfektion.

Emetofobi kan forårsage fysiske symptomer som kvalme, hjertebanken, svedige hænder og en følelse af panik. Det kan også påvirke en persons daglige liv og social interaktion, da de kan undgå situationer, hvor de kan blive udsat for kaste op.

Angsten for opkast kan udløses pludseligt og i alle aldre, indenfor begge køn. Det er dog min erfaring, at kimen til det, altid findes i barndommen selvom symptomet (selve emetofobien) først viser sig i teenageårene eller i voksenalderen. Ofte starter det med en ubehalelig oplevelse. F.eks. at kaste op i børnehaven imens man var alene ude på toilettet, som barn at opleve at mor kastede op under voldsom sygdom eller lignende. 

Det er de færreste emetofobikere der kaster op, men angsten for at komme til at gøre det, kan fylde konstant. Og følelsen af mangel på kontrol opleves af de fleste. 

Fobien kan opleves som en følelse af mangel på kontrol.

Ofte oplever emetofobikeren at andre angstlidelser, som fx. socialangst og flyskræk støder til, da angsten for at kaste op ofte hænger sammen med samværet med andre på offentlige steder.

Behandling af emetofobi med hypnose og hypnoterapi.

Hypnose mod emetofobi · Vi har stor succes med at bearbejde og ofte helt fjerne følelsen af angst for opkast, hos vores klienter. Det skyldes bl.a. at vi ved hjælp af hypnoterapien, får opløst følelsen der hvor den “hører til” – nemlig i underbevidstheden. Den fejlagtige overbevisning, der er blevet skabt i forbindelse med den uheldige oplevelse, der fik lov til at sætte sig i kroppen, bearbejdes og opløses med hypnoterapi.

Under hypnose kan hypnoterapeuten hjælpe klienten med at nå en fokuseret sindstilstand, hvor vi kan arbejde med de negative tanker og overbevisninger om opkastning. Hypnoterapeuten kan, i mange tilfælde, hjælpe klienten med at finde ud af, hvorfor de har udviklet emetofobi, og hjælpe dem med at opbygge nye og mere positive tankemønstre og grundlæggende overbevisninger.

Hypnose kan også bruges til at øge klientens selvtillid og selvværd, så de føler sig mere i stand til at håndtere situationer, der kan udløse deres frygt. Hypnoterapeuten kan også lære klienten afslapningsøvelser og teknikker til at kontrollere angstsymptomer.

Specialiseret team af hypnoterapeuter til hypnose mod emetofobi

Hos Hypnoseterapi Vejle er vi 5 hypnoseterapeuter. Vi har alle Danmarks længste hypnoseuddannelse og dertil flere overbygningsuddannelser og specialer. To af terapeuterne hos Hypnoseterapi Vejle har speciale i behandling af emetofobi med hypnose.

Hvad siger klienterne om hypnose mod emetofobi?

Ønsker du hjælp til behandling af emetofobi?

Kontakt os via vores kontaktformular, så vil du blive kontaktet af én af vores dygtige hypnoseterapeuter, som har speciale i at behandle emetfobi.  
Vi har hjulpet klienter i alderen 7-72 år med at slippe af med deres emetofobi :)

HYPNOSETERAPI VEJLE


V. Master Hypnotisør
Hypnoterapeut og Instruktør
Louise Bohnstedt Weihrauch
Modtog i 2016 og 2018 den internationale pris som “Årets Instruktør”.
Skriv dit navn, email og telefonnummer – så kontakter vi dig.
hypnoseterapi Vejle