Hypnose er et effektivt redskab til behandling af fobier

Hvordan opstår en fobi?

En fobi opstår ofte, når noget uventet sker..

Når noget uventet sker, som f.eks. en edderkop der falder ned på dig, en turbulent flyvetur, eller noget andet, kan hjernen et øjeblik blive stresset. Dette aktiverer dybere lag af hjernen (krybdyrhjernen) som gør sig klar til at kæmpe eller flygte. Sindet tolker denne frygt som værende virkelig og kobler alle de sanseindtryk som har med situationen at gøre – lyde, billeder, smag, lugt o.s.v sammen med frygten. Sindet og hjernen drager nu konklussionen af “fordi jeg mærker frygt nu, må det være farligt at: flyve, se edderkopper, være i små rum, holde tale o.s.v.

Behandlingsmuligheder af fobien med

  • Regression tilbage til kerneoplevelsen.

  • Ubevidst omtolkning af oplevelsen.

Hypnoterapi og regression

Ved regression (tilbageføring til tidligere oplevelse/følelser), har det vist sig, at mennesker der har ekstrem frygt overfor nævnte fobier, tidligere har haft en dårlig oplevelse eller er kommet i chok i en situation svarende til, hvad pågældende er bange for i dag.

Ikke alt, hvad vi har oplevet tidligere, husker vi, men underbevidstheden husker! For alt, hvad vi har oplevet tidligere, er nemlig lagret i underbevidstheden, som en uendelig filmstrimmel.
Derfor denne unødige frygt (fobi), som et “fejlsignal” fra underbevidstheden for at beskytte os og hindre, at vi kommer ud for lignende situationer.

Hvor mange hypnose behandlinger?

Fobier som broskræk, højdeskræk, tandlægeskræk, angst for slanger, nåle osv. er forholdsvis lette at slippe, da fobien næsten altid er funderet i en enkelt “dårlig” oplevelse. Når den oprindelige årsag til fobien er opløst og forstået på et underbevids plan, så er fobien og angsten som oftest væk.

Min erfaring er derfor, at én hypnose behandling oftest er nok til, at en væsentlig forbedring indtræffer.

Skriv dit navn, email og telefonnummer – så kontakter jeg dig.
Dreams WebTools webudvikling af hjemmeside