Hypnose mod fobier · et effektivt redskab
Hvad er fobier og hvordan opstår en fobi?
En fobi opstår ofte, når noget uventet sker..
Når noget uventet sker, som f.eks. en edderkop der falder ned på dig, en turbulent flyvetur, eller noget andet, kan hjernen et øjeblik blive stresset. Dette aktiverer dybere lag af hjernen (krybdyrhjernen) som gør sig klar til at kæmpe eller flygte. Sindet tolker denne frygt som værende virkelig og kobler alle de sanseindtryk som har med situationen at gøre – lyde, billeder, smag, lugt o.s.v sammen med frygten. Sindet og hjernen drager nu konklussionen af “fordi jeg mærker frygt nu, må det være farligt at: flyve, se edderkopper, være i små rum, holde tale o.s.v.
En fobi er en overdrevet og vedvarende angstreaktion på en bestemt genstand, situation eller aktivitet, som normalt ikke udgør en trussel eller fare for personens sikkerhed eller velbefindende. Fobier kan opstå af forskellige årsager, herunder tidligere traumatiske oplevelser, overbeskyttende opvækst eller indlæring fra andre personer med fobier.
Fobier kan have en stor indvirkning på en persons livskvalitet og daglige funktion, da de kan begrænse personens aktiviteter og skabe forhøjet angst og stressniveau. Behandling af fobier kan omfatte kognitiv adfærdsterapi, eksponeringsterapi og andre former for psykoterapi, herunder hypnose og neuro-lingvistisk programmering
Hvorfor virker behandling med hypnose mod fobier?
Behandling med hypnose mod fobier kan være effektiv, fordi det kan hjælpe med at ændre den ubevidste reaktion på den frygtede stimulus, som udløser fobien. Hypnose kan hjælpe med at ændre de ubevidste overbevisninger og mønstre, der ligger til grund for fobien.
Under hypnose kan terapeuten hjælpe klienten med at få adgang til den ubevidste del af sindet, hvor fobien er forankret. Dette kan hjælpe med at identificere og ændre de underliggende overbevisninger og følelser, der holder fobien i gang. Hypnose kan også hjælpe med at lære klienten at slappe af og håndtere følelsesmæssige udfordringer i forbindelse med fobien.
Samlet set kan hypnose hjælpe med at reducere den angst og frygt, der er forbundet med fobien, og øge klientens evne til at håndtere og overvinde den.
Behandlingsmuligheder af fobien med:
- Regression tilbage til kerneoplevelsen
- Ubevidst omtolkning af oplevelsen/ubehaget
- Ressourcetilførsel
- Nye ankringer
Behandling af fobi med hypnoterapi og regression
Ved regression (tilbageføring til tidligere oplevelse/følelser), har det vist sig, at mennesker der har ekstrem frygt overfor nævnte fobier, tidligere har haft en dårlig oplevelse eller er kommet i chok i en situation svarende til, hvad pågældende er bange for i dag.
Ikke alt, hvad vi har oplevet tidligere, husker vi, men underbevidstheden husker! For alt, hvad vi har oplevet tidligere, er nemlig lagret i underbevidstheden, som en uendelig filmstrimmel.
Derfor denne unødige frygt (fobi), som et “fejlsignal” fra underbevidstheden for at beskytte os og hindre, at vi kommer ud for lignende situationer.
Hvor mange hypnose behandlinger mod fobier?
Fobier som broskræk, højdeskræk, tandlægeskræk, angst for slanger, nåle osv. er forholdsvis lette at slippe, da fobien næsten altid er funderet i en enkelt “dårlig” oplevelse. Når den oprindelige årsag til fobien er opløst og forstået på et underbevids plan, så er fobien og angsten som oftest væk.
Vores erfaring er derfor, at én, måske to hypnose behandlinger som oftest er nok til, at en væsentlig forbedring indtræffer eller at din fobi er fuldstændig afhjulpet.
Kontakt os via vores kontaktformular, så vender vi tilbage til dig indenfor to hverdage.
Hvad siger klienterne om hypnose mod fobier?

HYPNOSETERAPI VEJLE
Hypnoterapeut og Instruktør
Louise Bohnstedt Weihrauch

særdeles effektivt redskab til
behandling af bl.a.:
- Allergier
- Angst
- Børn og unge
- Depression
- Eksamensangst
- Emetofobi (angst for opkast)
- Fobier
- Følger af mobning
- Generthed
- Jalousi
- Ked af det-hed/tristhed & grådlabilitet
- Migræne
- Neglebidning og neglepilleri
- OCD og tvangstanker
- Online hypnose
- Online hypnose sessioner
- Overspisning og sukkertrang
- Præstationsangst
- Røgfri
- Selvtillid
- Selvværd
- Skyld/skam
- Smerter
- Sorg
- Søvnløshed
- Spiseforstyrrelse
- Stress
- Tandlægeskræk
- Trikotillomani
- Vægttab
- Vægttabsforløb på hold
- Vrede
