Hypnose mod generthed · Hypnose hjælper dig effektivt med din generthed

Generthed kan lyde som et lille eller ubetydeligt problem. Men for den som lever med genertheden i hverdagen, kan den være yderst hæmmende. Generthed er noget, jeg oftest oplever blandt unge mennesker. Og det viser sig, at være et stort problem, særligt socialt. Den unge vil gerne være en del af fællesskabet, men har svært ved, eller finder det grænseoverskridende, at skulle byde sig til socialt – måske ved den unge simpelthen ikke hvad han/hun skal sige eller gøre. Det betyder, at den unge ofte står “uden for kredsen” som “det tavse vidne” til det sociale samspil mellem de andre unge.

Der er ofte en god grund til at man oplever sig selv som genert. F.eks kan erindringer om udtalelser fra barndommen som “ja han er godt nok genert”, sidde fast i underbevidstheden og være med til at skabe dit selvbillede.

Generthed og udgangspunktet for behandling med hypnoterapi

De fleste mennesker, der oplever sig som generte, mærker en nervøsitet og en tilbageholdenhed i forhold til andre mennesker. Det kan f.eks. komme til udtryk når man skal sige sin mening eller på anden måde være åben eller byde sig til.

Du husker sikkert dig selv som værende genert helt tilbage fra barndommen. Måske kan du endda huske at dine forældre eller andre mennesker har sagt “ja, han er meget genert”, og dine forældre har måske beskrevet for dig, hvordan du gemte dig bag de voksnes ben eller at skolestarten var hård for dig etc.

Hvad vil det sige at være genert?

Generthed er en følelse af ubehag eller frygt, som en person kan opleve i situationer, hvor de føler sig udsat eller opmærksomhed rettet mod sig selv. Det kan være en følelse af ikke at være tilstrækkelig eller ikke at være god nok, og det kan føre til, at en person undgår situationer, hvor de kan føle sig eksponeret eller sårbare.

Generthed kan være en naturlig reaktion på nye eller ukendte situationer, og det kan også skyldes tidligere negative oplevelser, manglende selvtillid eller angst. Symptomer på generthed kan omfatte rødmen, sveden, rysten, hurtig hjerterytme og problemer med at tale eller kommunikere effektivt.

Generthed kan påvirke en persons livskvalitet og forhindre dem i at deltage i sociale aktiviteter eller tage nye udfordringer på. Behandling for generthed kan omfatte terapi, coaching eller øvelser for at opbygge selvtillid og håndtere angst. Det er vigtigt at huske, at generthed er en almindelig følelse, som mange mennesker oplever, og at der er hjælp at hente, hvis det bliver et problem for en persons livskvalitet.

Hypnose kan hjælpe med skam og skyld

Hypnose og hypnoterapi kan hjælpe dig med din generthed

Hypnose hjælper til at neutralisere og bearbejde de overbevisninger, oplevelser og misforståelser, der igennem tiden har gjort, at genertheden har fået lov at tage over.

Hos Hypnoseterapi Vejle arbejder vi dybdegående med årsagsbehandling og altså ikke kun symptombehandling via visualiseringer.

Bearbejdning af årsagerne til generthed kan ske gennem forskellige terapeutiske tilgange, herunder hypnoseterapi, kognitiv adfærdsterapi, eksponeringsterapi og psykodynamisk terapi. Hypnoseterapi kan anvendes alene eller i kombination med disse tilgange for at hjælpe klienten med at forstå og håndtere de underliggende årsager til genertheden.

En hypnoseterapeut kan hjælpe personen med at identificere de situationer, der udløser deres generthed, og arbejde med dem ved at ændre deres reaktion på disse situationer. Ved hjælp af hypnose kan terapeuten også hjælpe personen med at bearbejde og slippe af med eventuelle traumer eller negative oplevelser, der kan have bidraget til deres generthed.

Hypnose som terapiform fokuserer på at identificere og ændre negative tankemønstre og overbevisninger, der bidrager til generthed. Gennem samtale og hypnoseterapi kan klienten lære at tænke anderledes om sig selv og sin evne til at håndtere sociale situationer.

Hypnoterapeutiske visualiseringer kan anvendes til at hjælpe klienten til at være i de situationer, der udløser deres generthed, så de kan lære at håndtere dem bedre.

Endvidere fokuserer hypnoseterapien hos os på at identificere de underliggende årsager til generthed, såsom tidlige barndomserfaring

Genert i sociale sammenhænge

Generthed forekommer udelukkende i sociale sammenhænge. Her kan genertheden opleves som en uro i hele kroppen, eller måske kommer den til udtryk som en decideret præstationsangst hvilket kan medføre stammen, rødmen etc.. De fleste generte, vil gøre alt for, at undgå situationer hvor man har andres blikke rettet mod sig. Nogle kan også, når de er alene, føle sig genert, men da vil man som regel kalde det utilpashed eller at være frygtsom, og du vil måske betegne dig selv som værende konfliktsky.

Ønsker du hypnose mod generthed? Så kontakt os i dag og lad og aftale hvordan netop dit forløb skal være.

Hvad siger klienterne om hypnose mod generthed?

HYPNOSETERAPI VEJLE


V. Master Hypnotisør
Hypnoterapeut og Instruktør
Louise Bohnstedt Weihrauch
Modtog i 2016 og 2018 den internationale pris som “Årets Instruktør”.
Skriv dit navn, email og telefonnummer – så kontakter vi dig.
hypnoseterapi Vejle
Sofia Juul Nielsen
Sofia Juul Nielsen
11/12/2022
Jeg har haft 4 sessioner med hypnose, og det har givet mig meget mere end jeg turde håbe på. Gitte mødte mig med smil og et åbent sind, hvilket gjorde at jeg mærkede en form for tillid og tryghed med det samme. Alt i alt 5 stjerner til Gitte. Tak :).
Pernille Busk Sørensen
Pernille Busk Sørensen
04/12/2022
Min datter har i flere år kæmpet med stress, angst, lavt selvværd og manglende overskud. Det er gået meget ud over skole og sociale relationer, og især det sidste halve år har hun nærmest ikke kunnet overskue noget, og er blevet syg ved det mindste, der krævede lidt ekstra af hende – fx bare en familie fødselsdag. Vi har prøvet flere forskellige slags behandlinger gennem årene uden den store succes. Min datter startede i et forløb ved Ellen her i oktober og allerede efter første behandling kunne vi mærke en stor forandring på vores datter, og det er kun gået fremad siden. Nu har vi en glad og energisk pige med masser af gå-på-mod og lyst til livet igen😊 Hun klarer hverdagen og skolen rigtig fint, og har nærmest ikke haft fravær de sidste 4 uger. Hun er begyndt at overnatte ude, hygge med venner og kæreste, træne, tage i byen, komme meget mere ud af værelset, og alting føles ikke længere uoverskueligt. Vores datter har følt sig meget tryg ved Ellen helt fra starten. Ellen er meget sød, smilende, imødekommende og nem at åbne sig op over for. Vi giver Ellen og Hypnoseterapi Vejle de bedste anbefalinger herfra, og en KÆMPE TAK for hjælpen❤
ydddi
ydddi
14/11/2022
Fantastisk sted, hvor man rykker sig som menneske. Den bedste investering man kan lave her i livet er en i sig selv. Jeg kom derfra med fornyet energi og værktøjer til at håndtere situationer, som jeg før var hæmmet i.
Linne Freja Østergaard
Linne Freja Østergaard
13/11/2022
Jeg ringede til Prue efter i mange år at have søgt en måde at genoprette troen på mig selv. Jeg havde en gennemgribende frygt, som styrede mine valg, som følge af at have følt mig forkert og utilstrækkelig i mange år. Jeg opdagede hurtigt at Prue fornemmede præcist, hvad det handlede om. Hun hjalp mig gennem samtale og hypnose med at blive bevidst om mine mønstre, samt hvordan jeg ved hjælp af disse holdt mig selv fanget i følelsen af ikke at være god nok. Efter at været i et forløb, som strakte sig over fire sessioner, har jeg nu sluppet det, der i mange år har holdt mig tilbage fra at kaste mig ud i nye eventyr og forvente at livet vil mig det bedste. Hun sendte mig lydfiler til selvhypnose, samt meditationer som jeg stadig flittigt bruger for at understøtte forandringen mod at blive en stærkere, gladere og sundere udgave af mig selv - TUSIND TAK Prue! Jeg kan på det varmeste anbefale Hypnoterapi Vejle, da jeg oplevede stor grad af imødekommenhed, viden og erfaring der.
Charlotte Jørgensen
Charlotte Jørgensen
26/10/2022
Vores datter har været i behandling ved Ellen og efter 5 behandlinger har hun fået det meget bedre med hendes OCD og angst. Vi har prøvet flere forskellige ting, men Ellen har været helt FANTASTISK og vi vil give vores varmeste anbefalinger.
Pia Stolt
Pia Stolt
12/10/2022
Det er 3 mdr siden jeg afsluttede et forløb, og jeg har aldrig haft det bedre - tak 🌸
Jakob Koed
Jakob Koed
21/08/2022
På anbefaling fra en tidligere kollega søgte jeg hjælp hos Hypnoseterapi Vejle til at bekæmpe en langvarig afhængighed af sukker, primært i form af slik. Ved første session gav Ellen sig god tid til sammen med mig at opstille bl.a. fordele og ulemper ved sukker og andre søde sager, hvilket hjalp til at gøre mig endnu mere motiveret for at skabe forandring. Allerede efter første session oplevede jeg et markant anderledes syn på butikkernes slikudvalg - hvor det før havde en næsten uimodståelig tiltrækning og jeg helst skulle gå i en stor bue udenom, kunne jeg nu helt roligt overveje, om jeg virkelig havde lyst til det - og det havde jeg faktisk ikke. Mit mål er netop ikke definitivt at vende ryggen til alt slik, men at ramme en balance hvor jeg selv aktivt kan vælge til og fra, og det er fuldt ud lykkedes. Jeg oplever ikke mit forløb ved Ellen som en "envejs" behandling, snarere som en tryg, god og gensidig dialog, der også stikker dybere end min umiddelbare sukkertrang. Ellen er god til at spørge ind til om man sidder med spørgsmål, giver sig rigtig god tid, og etablerer en tryg atmosfære, ligesom hun er god til at gøre sine forklaringer forståelige. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Ellen som behandler!
Katrine Knudsen
Katrine Knudsen
15/07/2022
Jeg har været klient hos Ellen, som jeg opsøgte pga. en kompleks smerteproblematik med muskelspændinger og fibromyalgi. Jeg har været der fire gange og opnået meget god effekt, både på smerter, men især på mit generelle stressniveau. Jeg har meget nemmere ved at lytte til min krop og prioritere både hvile og træning. Derudover oplever jeg, at ting der før gik mig på og stressede mig, ikke påvirker mig på samme måde længere - jeg har simpelthen fået meget mere ro inden i mig selv. Jeg kan derfor varmt anbefale hypnoseterapi Vejle og Ellen!
Asger Emborg
Asger Emborg
14/07/2022
Jeg har haft den udsøgte fornøjelse, at netop have afsluttet et hypnose forløb ved Ellen. Ellen er en fantastisk varm og behagelig kvinde, som jeg fra start var meget tryg ved, samt følte en stor autensitet og nærvær fra. Hun er den fødte terapeut og behandler, og en helt igennem fantastisk kvinde. Jeg havde prøvet hypnose før, uden den store succes, hvilket jeg også delte med Ellen. Hun var ekstremt grundig og fintfølende, ift at få mig med ombord og opbygge min forståelse for hvad hypnosen gik ud på, og hvordan jeg skulle tackle mine forventninger/bekymringer til forløbet. Det gjorde en kæmpe forskel. Hun gav mig redskaberne og forståelsen, så jeg kunne tillade mig selv at overgive mig til behandlingen. Jeg har haft enormt stort udbytte af forløbet, og har mærket en generel genskabelse af ro og kontakt til mig selv og mine nærmeste. Alle mine "symptomer" og dårlige adfærdsmønstre jeg havde for sinde at blive fri for, er roligt men sikkert forsvundet over de 4 gange jeg har været ved Ellen. Og mere til. Jeg er meget taknemmelig for, at mennesker som Ellen, dedikerer sit liv på at hjælpe andre i, at lande mere i sig selv, blive mere bevidste og generelt hjælpe dem til bedre livskvalitet. Mine varmeste anbefalinger herfra.
Annette Laursen
Annette Laursen
10/07/2022
Kan kun anbefale hypnose terapi vejle... Jeg har været der 4gange ved fantastisk Prue ❤️ Jeg gik med noget dårligt selvværd..og troede ikke rigtigt på mig selv..😟 og desværre nogle andre ting Det fik vi vendt sammen Kan kun anbefale dem så meget kh den stolte Løve 🦁❤️🙏 tak søde Prue ❤️