Hypnose mod generthed · Hypnose hjælper dig effektivt med din generthed

Generthed kan lyde som et lille eller ubetydeligt problem. Men for den som lever med genertheden i hverdagen, kan den være yderst hæmmende. Generthed er noget, jeg oftest oplever blandt unge mennesker. Og det viser sig, at være et stort problem, særligt socialt. Den unge vil gerne være en del af fællesskabet, men har svært ved, eller finder det grænseoverskridende, at skulle byde sig til socialt – måske ved den unge simpelthen ikke hvad han/hun skal sige eller gøre. Det betyder, at den unge ofte står “uden for kredsen” som “det tavse vidne” til det sociale samspil mellem de andre unge.

Der er ofte en god grund til at man oplever sig selv som genert. F.eks kan erindringer om udtalelser fra barndommen som “ja han er godt nok genert”, sidde fast i underbevidstheden og være med til at skabe dit selvbillede.

Generthed og udgangspunktet for behandling med hypnoterapi

De fleste mennesker, der oplever sig som generte, mærker en nervøsitet og en tilbageholdenhed i forhold til andre mennesker. Det kan f.eks. komme til udtryk når man skal sige sin mening eller på anden måde være åben eller byde sig til.

Du husker sikkert dig selv som værende genert helt tilbage fra barndommen. Måske kan du endda huske at dine forældre eller andre mennesker har sagt “ja, han er meget genert”, og dine forældre har måske beskrevet for dig, hvordan du gemte dig bag de voksnes ben eller at skolestarten var hård for dig etc.

Hvad vil det sige at være genert?

Generthed er en følelse af ubehag eller frygt, som en person kan opleve i situationer, hvor de føler sig udsat eller opmærksomhed rettet mod sig selv. Det kan være en følelse af ikke at være tilstrækkelig eller ikke at være god nok, og det kan føre til, at en person undgår situationer, hvor de kan føle sig eksponeret eller sårbare.

Generthed kan være en naturlig reaktion på nye eller ukendte situationer, og det kan også skyldes tidligere negative oplevelser, manglende selvtillid eller angst. Symptomer på generthed kan omfatte rødmen, sveden, rysten, hurtig hjerterytme og problemer med at tale eller kommunikere effektivt.

Generthed kan påvirke en persons livskvalitet og forhindre dem i at deltage i sociale aktiviteter eller tage nye udfordringer på. Behandling for generthed kan omfatte terapi, coaching eller øvelser for at opbygge selvtillid og håndtere angst. Det er vigtigt at huske, at generthed er en almindelig følelse, som mange mennesker oplever, og at der er hjælp at hente, hvis det bliver et problem for en persons livskvalitet.

Hypnose og hypnoterapi kan hjælpe dig med din generthed

Hypnose hjælper til at neutralisere og bearbejde de overbevisninger, oplevelser og misforståelser, der igennem tiden har gjort, at genertheden har fået lov at tage over.

Hos Hypnoseterapi Vejle arbejder vi dybdegående med årsagsbehandling og altså ikke kun symptombehandling via visualiseringer.

Bearbejdning af årsagerne til generthed kan ske gennem forskellige terapeutiske tilgange, herunder hypnoseterapi, kognitiv adfærdsterapi, eksponeringsterapi og psykodynamisk terapi. Hypnoseterapi kan anvendes alene eller i kombination med disse tilgange for at hjælpe klienten med at forstå og håndtere de underliggende årsager til genertheden.

En hypnoseterapeut kan hjælpe personen med at identificere de situationer, der udløser deres generthed, og arbejde med dem ved at ændre deres reaktion på disse situationer. Ved hjælp af hypnose kan terapeuten også hjælpe personen med at bearbejde og slippe af med eventuelle traumer eller negative oplevelser, der kan have bidraget til deres generthed.

Hypnose som terapiform fokuserer på at identificere og ændre negative tankemønstre og overbevisninger, der bidrager til generthed. Gennem samtale og hypnoseterapi kan klienten lære at tænke anderledes om sig selv og sin evne til at håndtere sociale situationer.

Hypnoterapeutiske visualiseringer kan anvendes til at hjælpe klienten til at være i de situationer, der udløser deres generthed, så de kan lære at håndtere dem bedre.

Endvidere fokuserer hypnoseterapien hos os på at identificere de underliggende årsager til generthed, såsom tidlige barndomserfaring

Genert i sociale sammenhænge

Generthed forekommer udelukkende i sociale sammenhænge. Her kan genertheden opleves som en uro i hele kroppen, eller måske kommer den til udtryk som en decideret præstationsangst hvilket kan medføre stammen, rødmen etc.. De fleste generte, vil gøre alt for, at undgå situationer hvor man har andres blikke rettet mod sig. Nogle kan også, når de er alene, føle sig genert, men da vil man som regel kalde det utilpashed eller at være frygtsom, og du vil måske betegne dig selv som værende konfliktsky.

Ønsker du hypnose mod generthed? Så kontakt os i dag og lad og aftale hvordan netop dit forløb skal være.

Hvad siger klienterne om hypnose mod generthed?

HYPNOSETERAPI VEJLE


V. Master Hypnotisør
Hypnoterapeut og Instruktør
Louise Bohnstedt Weihrauch
Modtog i 2016 og 2018 den internationale pris som “Årets Instruktør”.
Skriv dit navn, email og telefonnummer – så kontakter vi dig.
hypnoseterapi Vejle