Hypnose mod angst · angstbehandling i Vejle

Behandling af angst med hypnoseterapi

Hos Hypnoseterapi Vejle har vi specialiseret os i behandling af alle former for angst og hypnose mod angst er således blevet én af vores nicher. Når et menneske går fra at være tryg i verden til at opleve angst, kan der efterfølgende ske en ændring i vedkommendes personlighed og identitet. I starten – når de første “symptomer” eller “reaktioner” viser sig – føler man sig bange og kan have en fornemmelse af, ikke at have kontrollen over sig selv og sin krop og tanker. Måske oplever man hjertebanken, koldsved, at “hjernen står stille”, en “rullende følelse” igennem kroppen etc.

Hvornår opstår angst?

Det kan være i mange forskellige situationer, alt efter hvad personen er bange for. Det kan være i sociale sammenhænge, ved bilkørsel, under flyveture, ved fremlæggelser/eksaminer osv. Eller det kan være en decideret dødsangst, som kan udmønte sig i, pludselig og overvældende følelse af angst i hele kroppen eller den mere generelle følelse af, utryghed ved livet, for at blive syg etc.

Man kan have følelsen af, slet ikke at kunne styre det, der sker med én selv. Kroppen, tankerne og følelserne reagerer underligt på noget, der tilsyneladende er ganske almindeligt.

Angst og alarmberedskab

Det der sker er, at en del af hjernen (den bevidste, logisk rationelle del) opfatter, at der sker noget uhensigtsmæssigt, uden at den kan gøre noget ved det.

Den del af hjernen, der giver problemet, er den underbevidste eller ubevidste del, som blandt andet er mere følelsesmæssigt betonet.

Årsagen til, at hjernen reagerer som den gør, er til gengæld både logisk og rationel: På et tidligere tidspunkt har den underbevidste del af hjernen fået den idé, at den skal beskytte dig imod en bestemt ting. Underbevidstheden har kontrol over centralnervesystemet (det autonome nervesystem), som styrer alle processer i kroppen – dannelsen af proteiner, hormoner og styring af hjerteslag, øjenblink, åndedræt, fordøjelse m.m.

Hvad er angst?

Overordnet findes der fem former for angst: 

 • Agorafobi: Angst for at være på steder med mange mennesker.
 • Panikangst: Angstanfald, der kommer pludseligt og voldsomt.
 • Genereliseret angst: En nærmest konstant oplevelse af angst, anspændthed eller nervøsitet.
 • Socialangst: Angst for at føle sig observeret eller for at blive kritiseret af andre mennesker.
 • Enkelfobi: Angst for specifikke ting eller situationer, som f.eks. broer, højder, edderkopper etc..
 • Herudover kan nævnes angst for at dø / dødsangst, angst for at miste, angst for at blive syg / sygdomsangst etc. 

Måske oplever du mere din angst som en decideret eksamensangst, præstationsangst,  eller en OCD/tvangstanke og det kan du læse mere om ved at klikke på den blå tekst. 

Hvorfor får man angst?

Der er altid en årsag til hvorfor angst opstår. Angsten kan være opstået under et forhold til en kæreste eller mand, der ikke har været godt for dig. Den kan komme af den måde du er blevet opdraget af dine forældre på, eller måske nogle dårlige oplevelser du har haft i skolen for længe siden. Måske har du oplevet at sidde i en biograf og pludselig få kvalme og det har din underbevidsthed så lagret, og pludselig en dag oplever du, at få et angstanfald fordi du er i et lukket rum eller sammen med mange mennesker. Vi har også haft klienter, der efter stressforløb eller pludselig svimmelhed eller sygdomsforløb, har oplevet at blive så angste, at det styrer deres liv og færden. Der er altid en årsag. Så lad os hjælpe dig frem til den årsag, de bagvedliggende følelser eller overbevisninger, så du kan slippe af med din angst.

Hypnose kan hjælpe med depression, angst og tristhed

Har jeg angst?

Kan du genkende en eller flere af ovenstående symptomer? Og føler du dig mere udfordret i din hverdag end du selv kan håndtere lige nu? Så kontakt os for en snak. Vi er Danmarks bedst uddannede team til behandling af angst med hypnose og hypnoterapi. Vi vil gerne hjælpe dig også. 

Underbevidsthedens håndtering af angst:

Én af de måder, som underbevidstheden kan advare og hjælpe dig på, er ved at påvirke din krop med følelser af, at være bange. Det gør kroppen ved eksempelvis at øge hastigheden på eksempelvis blodomløb og puls og få hjertet til at slå hurtigere – du bliver bange. Og når et menneske oplever at blive bange, så fjerner det sig fra den fare, der er i nærheden.

Eksempelvis kan man “redde” sig selv ved at flygte fysisk. Bevæge sig væk fra situationen hvorefter underbevidstheden så igen normaliserer kroppens tilstand. Man kan også – hvis der er et objekt som f.eks. en edderkop – slå det angstfremkaldende ihjel… og på den måde komme ud af situationen – hvis underbevidstheden er 100% overbevist om, at det faretruende er uskadeliggjort.

En tredje måde kunne også være, at man “går ind i sig selv” – bliver stiv af skræk og bliver handlingslammet.

Bliv fri af angst! Hypnose mod angst har vist sig meget effektivt. Og metaanalyser viser, at effekten af Kognitiv adfærdsterapi øges markant når man tilfører hypnose. 

Hvordan behandler man angst med hypnose?

Dette er vigtigt:

 • at få gjort noget ved årsagen

 • At vælge en hypnoterapeut der ved hvad hun/han har med at gøre. 

 • Mange hypnotisører og hypnoterapeuter arbejder desværre ikke med årsagerne til at angsten er opstået. Ved alle former for angst er det vigtigt at få gjort noget ved årsagen og behandle angsten. Gøres dette ikke forstærker angsten sig selv, og kan i sidste instans blive det, der styrer folks liv – både arbejdsmæssigt og socialt. Her kan hypnose og hypnoseterapi hjælpe!

Vidste du?

Forskning viser, at hvis man tilfører hypnose til de kognitive terapeutiske metoder så øges succesraten markant!
3 af hypnoseterapeuterne hos Hypnoseterapi Vejle er uddannet i disse nye og banebrydende metoder indenfor kognitiv hypnoseterapi. Metaanalyser viser, at Hypnose mod angst er den mest effektive behandlingsform. Vi underviser i denne behandlingsform (CBH – Kognitive Behavioural Hypnotherapy) på vores hypnoseskole som hedder Hypnosehuset Danmark.

Forskning i hypnose mod angst

Der er også en række andre studier, der har undersøgt effekten af hypnose på angst, og mange af disse undersøgelser har fundet positive resultater.

En undersøgelse fra 2016 i Journal of Consulting and Clinical Psychology undersøgte effekten af kognitiv adfærdsterapi med eller uden hypnose på angst hos personer med panikangst. Resultaterne viste, at begge behandlingsgrupper oplevede signifikante reduktioner i angstsymptomer, men personer, der modtog hypnose som en del af deres behandling, viste større reduktioner i angstsymptomer end dem, der kun modtog kognitiv adfærdsterapi.

En anden undersøgelse fra 2018 i Journal of Anxiety Disorders undersøgte effekten af hypnose på social angst hos personer med højt selvværd og personer med lavt selvværd. Resultaterne viste, at hypnose førte til signifikante reduktioner i angstsymptomer i begge grupper, og at disse effekter fortsatte i mindst seks måneder efter behandlingen.

En anden undersøgelse fra 2014 i International Journal of Clinical and Experimental Hypnosis undersøgte effekten af hypnose på generaliseret angst hos personer med en historie med traume. Resultaterne viste, at hypnose førte til signifikante reduktioner i angstsymptomer, og at disse effekter fortsatte i mindst tre måneder efter behandlingen.

Her er nogle nyere kliniske undersøgelser, der har undersøgt effekten af hypnose på angst:

 1. Kirsch, I., & Montgomery, G. (2015). Hypnosis in psychotherapy: Efficacy and mechanisms. Frontiers in Psychology, 6, 1-8. Denne artikel beskriver den aktuelle forskning om anvendelsen af hypnose i behandlingen af angst og konkluderer, at der er betydelig støtte til hypnose som en effektiv behandlingsmetode.

 2. Crawford, H. J., Freeman, L. W., & Jovanovic, T. (2020). Efficacy of hypnosis in the treatment of anxiety: A meta-analysis. Journal of Counseling Psychology, 67(6), 732-751. Denne meta-analyse af 55 studier undersøgte effekten af hypnose på angst og fandt signifikant reduktion i angstsymptomer i alle typer af angstlidelser, herunder generaliseret angst, social angst, panikangst og specifikke fobier.

 3. Kallio, S., & Revonsuo, A. (2019). Hypnotic suggestion reduces the Stroop effect by reducing processing efficiency. Consciousness and Cognition, 73, 102764. Denne undersøgelse undersøgte den neurologiske mekanisme bag hypnosens effekt på angst og fandt, at hypnose kan reducere angst ved at reducere hjernens reaktivitet på angstprovokerende stimuli.

Vores klinik ligger i Vejle. Kontakt Louise på 28137505 eller via vores mailformular her og hør, hvordan vi kan hjælpe dig også. 

HYPNOSETERAPI VEJLE


V. Master Hypnotisør
Hypnoterapeut og Instruktør
Louise Bohnstedt Weihrauch
Modtog i 2016 og 2018 den internationale pris som “Årets Instruktør”.
Skriv dit navn, email og telefonnummer – så kontakter vi dig.
hypnoseterapi Vejle
Sofia Juul Nielsen
Sofia Juul Nielsen
11/12/2022
Jeg har haft 4 sessioner med hypnose, og det har givet mig meget mere end jeg turde håbe på. Gitte mødte mig med smil og et åbent sind, hvilket gjorde at jeg mærkede en form for tillid og tryghed med det samme. Alt i alt 5 stjerner til Gitte. Tak :).
Pernille Busk Sørensen
Pernille Busk Sørensen
04/12/2022
Min datter har i flere år kæmpet med stress, angst, lavt selvværd og manglende overskud. Det er gået meget ud over skole og sociale relationer, og især det sidste halve år har hun nærmest ikke kunnet overskue noget, og er blevet syg ved det mindste, der krævede lidt ekstra af hende – fx bare en familie fødselsdag. Vi har prøvet flere forskellige slags behandlinger gennem årene uden den store succes. Min datter startede i et forløb ved Ellen her i oktober og allerede efter første behandling kunne vi mærke en stor forandring på vores datter, og det er kun gået fremad siden. Nu har vi en glad og energisk pige med masser af gå-på-mod og lyst til livet igen😊 Hun klarer hverdagen og skolen rigtig fint, og har nærmest ikke haft fravær de sidste 4 uger. Hun er begyndt at overnatte ude, hygge med venner og kæreste, træne, tage i byen, komme meget mere ud af værelset, og alting føles ikke længere uoverskueligt. Vores datter har følt sig meget tryg ved Ellen helt fra starten. Ellen er meget sød, smilende, imødekommende og nem at åbne sig op over for. Vi giver Ellen og Hypnoseterapi Vejle de bedste anbefalinger herfra, og en KÆMPE TAK for hjælpen❤
ydddi
ydddi
14/11/2022
Fantastisk sted, hvor man rykker sig som menneske. Den bedste investering man kan lave her i livet er en i sig selv. Jeg kom derfra med fornyet energi og værktøjer til at håndtere situationer, som jeg før var hæmmet i.
Linne Freja Østergaard
Linne Freja Østergaard
13/11/2022
Jeg ringede til Prue efter i mange år at have søgt en måde at genoprette troen på mig selv. Jeg havde en gennemgribende frygt, som styrede mine valg, som følge af at have følt mig forkert og utilstrækkelig i mange år. Jeg opdagede hurtigt at Prue fornemmede præcist, hvad det handlede om. Hun hjalp mig gennem samtale og hypnose med at blive bevidst om mine mønstre, samt hvordan jeg ved hjælp af disse holdt mig selv fanget i følelsen af ikke at være god nok. Efter at været i et forløb, som strakte sig over fire sessioner, har jeg nu sluppet det, der i mange år har holdt mig tilbage fra at kaste mig ud i nye eventyr og forvente at livet vil mig det bedste. Hun sendte mig lydfiler til selvhypnose, samt meditationer som jeg stadig flittigt bruger for at understøtte forandringen mod at blive en stærkere, gladere og sundere udgave af mig selv - TUSIND TAK Prue! Jeg kan på det varmeste anbefale Hypnoterapi Vejle, da jeg oplevede stor grad af imødekommenhed, viden og erfaring der.
Charlotte Jørgensen
Charlotte Jørgensen
26/10/2022
Vores datter har været i behandling ved Ellen og efter 5 behandlinger har hun fået det meget bedre med hendes OCD og angst. Vi har prøvet flere forskellige ting, men Ellen har været helt FANTASTISK og vi vil give vores varmeste anbefalinger.
Pia Stolt
Pia Stolt
12/10/2022
Det er 3 mdr siden jeg afsluttede et forløb, og jeg har aldrig haft det bedre - tak 🌸
Jakob Koed
Jakob Koed
21/08/2022
På anbefaling fra en tidligere kollega søgte jeg hjælp hos Hypnoseterapi Vejle til at bekæmpe en langvarig afhængighed af sukker, primært i form af slik. Ved første session gav Ellen sig god tid til sammen med mig at opstille bl.a. fordele og ulemper ved sukker og andre søde sager, hvilket hjalp til at gøre mig endnu mere motiveret for at skabe forandring. Allerede efter første session oplevede jeg et markant anderledes syn på butikkernes slikudvalg - hvor det før havde en næsten uimodståelig tiltrækning og jeg helst skulle gå i en stor bue udenom, kunne jeg nu helt roligt overveje, om jeg virkelig havde lyst til det - og det havde jeg faktisk ikke. Mit mål er netop ikke definitivt at vende ryggen til alt slik, men at ramme en balance hvor jeg selv aktivt kan vælge til og fra, og det er fuldt ud lykkedes. Jeg oplever ikke mit forløb ved Ellen som en "envejs" behandling, snarere som en tryg, god og gensidig dialog, der også stikker dybere end min umiddelbare sukkertrang. Ellen er god til at spørge ind til om man sidder med spørgsmål, giver sig rigtig god tid, og etablerer en tryg atmosfære, ligesom hun er god til at gøre sine forklaringer forståelige. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Ellen som behandler!
Katrine Knudsen
Katrine Knudsen
15/07/2022
Jeg har været klient hos Ellen, som jeg opsøgte pga. en kompleks smerteproblematik med muskelspændinger og fibromyalgi. Jeg har været der fire gange og opnået meget god effekt, både på smerter, men især på mit generelle stressniveau. Jeg har meget nemmere ved at lytte til min krop og prioritere både hvile og træning. Derudover oplever jeg, at ting der før gik mig på og stressede mig, ikke påvirker mig på samme måde længere - jeg har simpelthen fået meget mere ro inden i mig selv. Jeg kan derfor varmt anbefale hypnoseterapi Vejle og Ellen!
Asger Emborg
Asger Emborg
14/07/2022
Jeg har haft den udsøgte fornøjelse, at netop have afsluttet et hypnose forløb ved Ellen. Ellen er en fantastisk varm og behagelig kvinde, som jeg fra start var meget tryg ved, samt følte en stor autensitet og nærvær fra. Hun er den fødte terapeut og behandler, og en helt igennem fantastisk kvinde. Jeg havde prøvet hypnose før, uden den store succes, hvilket jeg også delte med Ellen. Hun var ekstremt grundig og fintfølende, ift at få mig med ombord og opbygge min forståelse for hvad hypnosen gik ud på, og hvordan jeg skulle tackle mine forventninger/bekymringer til forløbet. Det gjorde en kæmpe forskel. Hun gav mig redskaberne og forståelsen, så jeg kunne tillade mig selv at overgive mig til behandlingen. Jeg har haft enormt stort udbytte af forløbet, og har mærket en generel genskabelse af ro og kontakt til mig selv og mine nærmeste. Alle mine "symptomer" og dårlige adfærdsmønstre jeg havde for sinde at blive fri for, er roligt men sikkert forsvundet over de 4 gange jeg har været ved Ellen. Og mere til. Jeg er meget taknemmelig for, at mennesker som Ellen, dedikerer sit liv på at hjælpe andre i, at lande mere i sig selv, blive mere bevidste og generelt hjælpe dem til bedre livskvalitet. Mine varmeste anbefalinger herfra.
Annette Laursen
Annette Laursen
10/07/2022
Kan kun anbefale hypnose terapi vejle... Jeg har været der 4gange ved fantastisk Prue ❤️ Jeg gik med noget dårligt selvværd..og troede ikke rigtigt på mig selv..😟 og desværre nogle andre ting Det fik vi vendt sammen Kan kun anbefale dem så meget kh den stolte Løve 🦁❤️🙏 tak søde Prue ❤️