At bearbejde migræne med
hypnoterapi – kan man det?

Læs Brian Chopharts beretning om, hvordan han kom af med sin migræne ved hjælp af hypnose hos Hypnoseterapi Vejle

Hypnose mod migræne · Brian Chophart

Mange mennesker der lider af migræne kan genkende, at migrænen kan være værre på nogle tidspunkter af livet end andre. Mange mennesker med migræneanfald kan endda forudsige i hvilke perioder der er størst risiko for et anfald. 

Vores erfaring er, at migræneanfald ofte hænger sammen med stress samt følelsesmæssige belastende triggere. 

Migræne og effekten af hypnoseterapi som behandling

Migræne er en neurologisk lidelse, der ofte manifesterer sig som gentagne episoder af moderat til svær hovedpine, der kan ledsages af andre symptomer såsom kvalme, opkastning, lysfølsomhed og følsomhed over for lyd. Migræneanfald kan vare fra nogle timer op til flere dage og kan være meget invaliderende for personen, der oplever dem.

Migræne kan skyldes forskellige faktorer såsom hormonelle ændringer, stress, fødevareallergi eller følsomhed, søvnmangel, muskelspændinger og andre neurologiske eller vaskulære årsager. Det er vigtigt at identificere de faktorer, der udløser migræneanfald, og implementere en behandlingsplan, der er tilpasset den enkelte persons behov.

Terapeutisk set kan migræne ofte behandles med en kombination af forskellige metoder, herunder livsstilsændringer, medicin, afspændingsteknikker, kognitiv adfærdsterapi og hypnose. Hypnose kan hjælpe personer med migræne med at reducere smerteintensiteten, hyppigheden og varigheden af migræneanfald ved at arbejde med personens tanker og følelser, der kan påvirke deres smerteoplevelse. Hypnose kan også hjælpe personen med at tackle stress og angst, der kan udløse migræneanfald. Det er vigtigt at søge professionel hjælp og rådgivning fra en kvalificeret sundhedsperson før man starter behandling med hypnose eller andre metoder til at behandle migræne.

Hypnose mod migræne – en terapeutisk tilgang

Vi har erfaring med, i nogle tilfælde, at kunne behandle migræneanfald på en enkelt behandling. Men dette er langt fra altid tilfældet. Derfor anbefaler vi altid klienter, der ønsker at arbejde med at komme af med deres migræne, at aftale et fuldt forløb på ca 4 sessioner. 

Når vi arbejder i et fuldt forløb kommer vi nemlig ind og arbejder med det vi mener kan være de underlæggende faktorer til anfaldene. Dette kan være ubalancer som: angst, uro, frygt, vrede, skyld og skamfølelse.

Forskning i hypnoseterapi mod migræne

Her er nogle nyere og større kliniske studier, der har undersøgt effekten af hypnose som en behandlingsmetode for migræne:

  1. En meta-analyse fra 2019 undersøgte effekten af hypnose på migræne og hovedpine. Analysen inkluderede 29 randomiserede kontrollerede studier og viste en signifikant reduktion i hyppigheden, varigheden og intensiteten af migræne og hovedpine i hypnosegruppen sammenlignet med kontrolgruppen. Studiet kan læses her: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6811669/

  2. En undersøgelse fra 2017 inkluderede 100 patienter med migræne, der blev randomiseret til enten hypnosebehandling eller standardbehandling. Resultaterne viste en signifikant reduktion i antallet af migræneanfald i hypnosegruppen sammenlignet med kontrolgruppen. Studiet kan læses her: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28226404

Kontakt os gerne og lad os få en snak ift om vi mener vi vil kunne hjælpe dig

HYPNOSETERAPI VEJLE


V. Master Hypnotisør
Hypnoterapeut og Instruktør
Louise Bohnstedt Weihrauch
Modtog i 2016 og 2018 den internationale pris som “Årets Instruktør”.
Skriv dit navn, email og telefonnummer – så kontakter vi dig.
hypnoseterapi Vejle