Online hypnose og hypnoterapi

– og hvorfor vi (som udgangspunkt) IKKE tilbyder dette hos Hypnoseterapi Vejle.

Forfatter: Louise Bohnstedt Weihrauch, Bach. pæd, psykoterapeut, kognitiv terapeut og hypnoseterapeut.

Der er ingen tvivl om at vi, ved at tilbyde hypnosesessioner online, sikkert kunne øge vores omsætning markant. (Særligt i disse Corona-tider) Vi ønsker dog at holde fast i at vores terapi-sessioner foregår med fysisk fremmøde. Og jeg vil meget gerne fortælle dig om vores overvejelser ift dette.

Ja, Corona og nedlukningen etc gør ondt økonomisk på mig og på mine kolleger hos Hypnoseterapi Vejle. Men vi vil hellere have økonomisk ondt end tilbyde vore klienter en session som måske kun er 80% optimal og som kan indebære visse ricisi. 

Samtidig er det vigtigt for mig at understrege, at dette på ingen måde er ment som en løftet pegefinger til de af mine kolleger der tilbyder online hypnose sessioner og terapier. Jeg tænker nemlig også, at man har succes med et som man går ind for og som man specialiserer sig i. Jeg fortæller derfor udelukkende her om vores egne overvejelser og værdier hos Hypnoseterapi Vejle. Overvejelser og værdier som alle i teamet går 100% ind for.

Tre primære årsager til, vi ikke tilbyder online hypnoseterapi

  1. Kontakten med klienten. Alle undersøgelser (og der er mange) lavet på effekten af terapi, herunder psykoterapi (gestaltterapi, kognitiv terapi, metakognitiv terapi etc) viser, at særligt KONTAKTEN mellem terapeuten og klienten er noget af det som vægter højest og har størst indflydelse på klientens forandring. Ja, det er vildt ikke?
    Og i en hypnosesession er det særligt vigtigt. Dette skyldes bl.a. at det tillidsfulde rum mellem klient og terapeut, i særdeleshed når vi snakker hypnose, afgørende for dybden af og dermed resultatet af processen.
    Vi har derfor, hos Hypnoseterapi Vejle besluttet, at vi ikke vil gå på kompromis med dette, altså den vigtige kontakt med vores klienter.
    Som psykoterapeut har jeg erfaring med at lave online-sessioner, da dette var en del af min uddannelse og vi af og til var nødt til at mødes online pga praktiske omstændigheder. Der var ingen tvivl os studerende imellem: vi mærkede markant forskel på kontakten, dynamikken og hermed intensiteten af terapien.
  2. Hypnoseterapi kan være en meget dybdegående terapi, såfremt det udføres korrekt. 
    Hypnoseterapi er, som al anden terapi, et følelsesmæssigt arbejde, der kan være hårdt og kræve stor grad af nærvær og guidning af terapeuten.
    For mig som hypnoseterapeut og psykoterapeut er der stor forskel på disse to terapiformer. Jeg vil ikke afvise, at jeg vil komme til at tilbyde online-psykoterapier på et tidspunkt. Men ikke online hypnosesessioner.
    Min mangeårige erfaring er at:
    Hypnoseterapi er, som nævnt mange steder her på hjemmesiden, korttidsterapi, da det ikke tager 10+ sessioner at nå frem til resultater som det ofte gør med eksempelvis psykoterapi. Det er der en grund til. Hypnoseterapierne kommer som oftest hurtigt meget dybt og her er det SÅ afgørende vigtigt, at vi som terapeuter sidder LIGE DER fysisk ved siden af klienten og kan være der SAMMEN MED klienten i det hun/han oplever og evt hjælpe til umiddelbar følelsesforløsning.
    Jeg har flere gange oplevet at mine klienter, i en session som ellers udelukkende har haft fokus på positive mentale billeder og ressourcetilførsel, pludselig laver en spontan regression tilbage til tidligere traumatiske oplevelser. Jeg har prist mig lykkelig for at være til stede fysik med klienten de få gange dette er sket. 
  3.  Som hypnoterapeuter har vi et ansvar for at tilbyde de mest ideelle rammer for vores terapier. Disse rammer har vi i klinikkerne hvor vi er sikre på at:
    – klienterne ikke bliver unødigt forstyrret undervejs af lyde, uventet besøg, telefoner, online-afbrydelser, dårlig siddestilling etc
    – vi har let mulighed for at spotte samt vække klienten igen hvis det skulle ske at klienten “driver for langt væk/dybt” i hypnosen eller hvis det skulle ske, at klienten falder i søvn.

Vi råder dig på det kærligste til at vælge din hypnoseterapeut med stor omhu. Vær kritisk både ift til:

– dit indtryk af terapeutens fremtoning og etik.
– uddannelses længde, indhold, og varighed. Alle kan i princippet starte en hypnose-uddannelse op eller starte op som selvstændig hypnoseterapeut. Hypnoseterapeut er, ligesom psykoterapeut og revisor etc, ikke en beskyttet titel.
Hos Hypnoseterapi Vejle har alle terapeuterne Danmarks længste hypnoseuddannelse og dertil videreuddannelse med hver vores fagområder og specialer.

På vegne af Teamet Hypnoseterapi Vejle
/Louise Bohnstedt Weihrauch

HYPNOSETERAPI VEJLE


V. Master Hypnotisør
Hypnoterapeut og Instruktør
Louise Bohnstedt Weihrauch
Modtog i 2016 og 2018 den internationale pris som “Årets Instruktør”.
Skriv dit navn, email og telefonnummer – så kontakter vi dig.
Polar
En uddannelse ved én af verdens bedste instruktører
Polar
Klik her og læs mere om uddannelsen