Hypnose og hypnoterapi mod Præstationsangst

Er du ofte på vagt overfor dine medmennesker og igang med en evig indre dialog om hvad de mon tænker om dig, eller om det du gør eller siger er godt nok?
Oplever du, at være din egen værste kritiker?
Gruer du over, at skulle sige noget i større eller mindre forsamlinger?

Som hypnoterapeuter kan vi afhjælpe præstationsangst

Jeg har hjulpet rigtig mange klienter af med deres præstationsangst. Min oplevelse er, at klienter med præstationsangst ofte har lignende adfærdsmønstre og personlighedstræk. F.eks. er mange perfektionistiske. Det an være på flere områder: i forhold til det materiale de skal fremlægge, de krav de stiller til sig selv, den måde de gerne vil være eller opfattes på etc. Alting forsøges målt og vejet, omgivelserne forsøges “afkodet”, og alt bliver sammenlignet med “de andre”.

Mange klienter har en “vagtsomhed”,- har aldrig ro.. – har en angst for, at udstille sin sårbarhed, for hvad nu hvis jeg fejler? Hvad nu hvis jeg bliver stillet et spørgsmål jeg ikke kan svare på?

Det at måle sit indre værd på, hvad man kan og ikke kan, i stedet for at finde værd i det man er og allerede kan, er et umuligt projekt!

Hvad er præsentationsangst?

Præstationsangst er en form for angst eller nervøsitet, som en person oplever, når de skal udføre en opgave eller præstere i en bestemt situation. Dette kan inkludere at give en præsentation, deltage i en sportsbegivenhed, udføre en musikalsk optræden eller tage en eksamen.

Personer med præstationsangst kan føle sig bange for at fejle eller blive ydmyget i offentligheden, og de kan opleve fysiske symptomer som hjertebanken, svedige hænder, rysten eller kvalme. Disse symptomer kan yderligere forstærke deres angst og gøre det sværere for dem at udføre opgaven eller præstere på deres bedste niveau.

Præstationsangst kan påvirke selvtillid og selvværd 

I alvorlige tilfælde kan det føre til undgåelse af situationer, hvor de skal præstere eller udføre en opgave.

Har du præstationsangst, er ikke kun situationen hvor du skal præstere noget, som du er bange for. Angsten starter gerne længe før du skal præstentere noget. Al denne energi kunne du bruge mere fornuftigt – og ikke mindst langt mere konstruktivt.

Du vil helst gerne flygte. Du føler dig beskuet med negativt øjne af andre, dine tanker spinder rundt eller måske mister du koncentrationen. Du tænker, at du vil fejle og blive til grin – i dit indre udspiller der sig et kaos med følelser og tanker. Denne tilstand af angst som fylder dig, er en uønsket tilstand. Tilstanden kan optræde i forskellige situationer som når du skal til møde, eksamen, lave en præsentation, offentlig begivenhed, i sociale sammenhænge eller lignende.

Du mister overblikket, når du skal “på”. Du oplever måske endda forskellige fysiske symptomer som hjertebanken, klamme hænder, halsen snører sig sammen eller rødmen og du føler sjældent, at du får leveret det, som du virkelig kan og gerne ville.

Hypnose mod præstationsangst – Hvad gør vi?

Under den forudgående samtale samt under selve hypnosen, finder vi frem til, hvorfor du reagerer så voldsomt med angst. Vi finder frem til årsagerne. Vi bearbejder dem. Vi styrker dig og dit ubevidste og tilfører ressourcer. Hypnose er det optimale valg af terapiform, når dårlige vaner og automatiserede reaktioner skal bearbejdes.

Hypnose er en ret præcis, effektiv og anerkendt måde at få direkte kontakt med underbevidstheden på.
De oplevelser og den adfærd, du ønsker at ændre, kan ændres med hypnose.

Hvilken forbedring kan du opnå med hypnoseterapi?

Vi bearbejder præstationsangsten, og vi “tilsætter” den tilstand du ønsker. Ja, det lyder måske lidt underligt men det handler faktisk om, at erstatte de negative følelsesmæssige kodninger og overbevisninger med nye. Nye positive ankringer og ressourcer.

Du oplever, at du slipper den angst, der lammer dig og at det erstattes af en almindelig nervøsitet eller spænding som alle har før en vigtig begivenhed. Den vil føles som spænding, og du vil netop kunne præstere og nå dine ønskede mål.

Vores erfaring siger os, at præstationsangst og problemer med lavt selvværd ofte følges ad… – Alt efter klientens behov, vil vi derfor arbejde grundigt med at styrke selvværdet også.

Hvad siger klienterne om hypnose mod præstationsangst?

Klik her, for at læse tilbagemeldinger fra tidligere klienter, der fortæller, hvordan der er kommet af med deres præstationsangst med vores effektive hypnose behandlinger.

HYPNOSETERAPI VEJLE


V. Master Hypnotisør
Hypnoterapeut og Instruktør
Louise Bohnstedt Weihrauch
Modtog i 2016 og 2018 den internationale pris som “Årets Instruktør”.
Skriv dit navn, email og telefonnummer – så kontakter vi dig.
hypnoseterapi Vejle