At bearbejde spiseforstyrrelser med hypnoterapi
– kan man det?


JA! Det kan man. Vi har stor erfaring i, at arbejde med unge og voksne der, på den ene eller anden måde, lider af en spiseforstyrrelse. 

– “Det forstår jeg ikke.- hvordan kan man med hypnose og hypnoterapi arbejde med denne adfærd?”

Det vil jeg gerne fortælle dig om. Det handler i al sin enkelthed om, at arbejde med årsagerne til, at spiseforstyrrelsen overhovedet er opstået. 
Min erfaring er, at lavt selvværd samt følelsen af bange for tab af kontrol, som oftest er de grundlæggende mekanismer, der støtter op omkring det at få/bevare en spiseforstyrrelse.

Spiseforstyrrelser kan optræde i forskellige former og ses i 9 ud af 10 tilfælde hos piger. Anoreksi rammer ca. 1% af unge piger/kvinder.

Anoreksi – nervøs spisevægring

En person med nervøs spisevægring er ekstremt bange for at tage på. Hun har en forvrænget kropsopfattelse og ønsker ofte, trods det at hun allerede er undervægtig, at tabe sig endnu mere. Hun kan være ekstremt optage af både kost og motion og i værste tilfælde både afførings- og slankemidler.

Bulimi

Bulimi er kendetegnet ved anfald af voldsom overspisning for derefter at forsøge at komme af med maden igen, som oftest ved opkast. Personen med bulimi oplever således tab af kontrol i forhold til overspisningerne. Personer med bulimi er ofte normalvægtige og ca 4% af unge piger/kvinder, lider af bulimi.

Jeg har ofte oplevet, at mine klienter kan lide af både anoreksi og bulimi. 

Binge Eating Disorder

Er når mennesker tvangsspiser uden at gøre noget for at regulere vægten og dermed bliver overvægtige. Tilstanden kaldes Binge Eating Disorder, BED. 

 

Kontakt os for at få en snak om netop dit/dit barns udfordringer – ring på 28137505.

Skriv dit navn, email og telefonnummer – så kontakter jeg dig.
Dreams WebTools webudvikling af hjemmeside