Hypnoterapi mod spiseforstyrrelse · At bearbejde spiseforstyrrelser med hypnoterapi
– kan man det?

JA! Det kan man. Vi har stor erfaring i, at arbejde med unge og voksne der, på den ene eller anden måde, lider af en spiseforstyrrelse. 

– “Det forstår jeg ikke.- hvordan kan man med hypnose og hypnoterapi arbejde med denne adfærd?”

Det vil jeg gerne fortælle dig om. Det handler i al sin enkelthed om, at arbejde med årsagerne til, at spiseforstyrrelsen overhovedet er opstået. 
Min erfaring er, at lavt selvværd samt følelsen af bange for tab af kontrol, som oftest er de grundlæggende mekanismer, der støtter op omkring det at få/bevare en spiseforstyrrelse.

Spiseforstyrrelser kan optræde i forskellige former og ses i 9 ud af 10 tilfælde hos piger. Anoreksi rammer ca. 1% af unge piger/kvinder.

Anoreksi – nervøs spisevægring

En person med nervøs spisevægring er ekstremt bange for at tage på. Hun har en forvrænget kropsopfattelse og ønsker ofte, trods det at hun allerede er undervægtig, at tabe sig endnu mere. Hun kan være ekstremt optage af både kost og motion og i værste tilfælde både afførings- og slankemidler.

Bulimi

Bulimi er kendetegnet ved anfald af voldsom overspisning for derefter at forsøge at komme af med maden igen, som oftest ved opkast. Personen med bulimi oplever således tab af kontrol i forhold til overspisningerne. Personer med bulimi er ofte normalvægtige og ca 4% af unge piger/kvinder, lider af bulimi.

Jeg har ofte oplevet, at mine klienter kan lide af både anoreksi og bulimi. 

Binge Eating Disorder

Er når mennesker tvangsspiser uden at gøre noget for at regulere vægten og dermed bliver overvægtige. Tilstanden kaldes Binge Eating Disorder, BED. 

Spiseforstyrrelser og aflederadfærd

Når vi, som mennesker, oplever en følelse som “vi ikke vil være sammen med”, så kan vi, bevidst eller ubevidst, begynde at aflede på denne følelse. Mange af os kender det som “overspringshandlinger” men mere dybdegående ville vi kalde det for “aflederadfærd” eller “behovskompenserende adfærd”. Her oplever klienten, at reagere på en følelse med noget andet end det, følelsen egentlig har brug for. Det kan for eksempel være: 

  • jeg er ked af det. Jeg kan ikke være i ked-af-det-heden, så jeg går hen og spiser mig overmæt
  • jeg er bange for, at jeg bliver svigtet igen. Hvis jeg spiser mig meget tyk er der en god grund til, at ingen vil være sammen med mig. Det er lettere for mig at forholde mig til.
  • Jeg mangler kontrol. Jeg er utryg og mærker uro. Jeg har brug for at berolige mig selv men det kan jeg ikke, så derfor finder jeg andre måder, at skabe kontrol på.

Min erfaring er desværre, at den behandling, som de piger der kommer til os i klinikken, tidligere har oplevet, ikke har hjulpet dem ret meget. Min oplevelse er, at det skyldes, at der er ALT for meget fokus på spiseforstyrrelsen og ALT for lidt fokus på det, klienten kommer med. 
Spiseforstyrrelsen er kommet ind i dit liv af en grund. Og det at se den som en fjende, har ikke hjulpet ret mange..

 

Kontakt os for at få en snak om netop dine udfordringer – ring på 28137505.

HYPNOSETERAPI VEJLE


V. Master Hypnotisør
Hypnoterapeut og Instruktør
Louise Bohnstedt Weihrauch
Modtog i 2016 og 2018 den internationale pris som “Årets Instruktør”.
Skriv dit navn, email og telefonnummer – så kontakter vi dig.
hypnoseterapi Vejle