Hypnose og hypnoterapi mod stress

Stress er en slags alarmberedskab kroppen kommer i, når den oplever en ubalance mellem det vi kan, formår, har lyst til eller ønsker os, og de krav der stilles til os. Kroppen reagerer på samme måde hvad enten der er tale om psykisk eller fysisk stress, og skelner ikke mellem disse to tilstande af stress. Denne tilstand “alarmberedskabet” er en helt naturlig og sund reaktion, men stress-tilstanden er hård ved kroppen og vedvarende stress er meget usundt.

Stress er noget, der kan ramme alle. Rig som fattig, kasseassistentet og erhvervslederen. Og min erfaring er, at det ofte er de mest pligtopfyldende og / eller sensitive mennesker der bliver syge.

Stress er de forandringer, der sker i kroppen og i hjernen, når vi belastes indefra af vores følelser og tanker, eller udefra f.eks. pga. arbejdet eller andre ydre omstændigheder som et presset familieliv, sygdom etc.

Forandringerne skyldes stress-hormoner, som udløses, når vi er pressede og det kan både give depression og andre alvorlige sygdomme.

Årsagen til stress

Nogle gange har vi svært ved at indfri de forventninger, der stilles til os. Det kan være forventninger fra andre eller fra os selv.. -og befinder vi os i sådanne situationer alt for ofte og for længe – skabes stress. Stress er ofte koblet til arbejdspladsen, men forholdet til bekendte, venner og familien (eller for den sags skyld, sig selv) kan også være så stressende at det kan medføre sygdom. For at klare stressede situationer – må hormonsystemet og nervesystemet samarbejde. Når du udsættes for stress – reagerer dit sympatiske nervesystem med at klargøre din krop – så du fysisk bliver i stand til at klare mere end normalt. Adrenalin bliver sendt ud i blodet. Så reagerer hormonsystemet og binyrebarken sender cortisol ud i kroppen. Adrenalin og cortisol er stresshormoner – men stofferne er nødvendige for at vi kan overleve. Modsat andre hormoner frigives adrenalin ved direkte påvirkning fra hjernen.
Binyremarven udskiller adrenalinet – som bevæger sig rundt i blodet og hjælper det autonome nervesystem med klargøringen – skal vi kæmpe eller flygte. Dette får hjertet til at banke, blodtrykket stiger, sanserne skærpes og leveren udsender fedtstoffer og sukker der hurtigt optages af musklerne så de er parate til at forsvare sig eller flygte. Binyrebarken udskiller cortisol og indvirker på flere organsystemer og har den samme effekt som adrenalinens. Hormonet cortisol er livsvigtigt, uden det ville vi ikke overleve at blive såret eller at blive fx opereret. Men i store mængder er det ikke godt.

Hvorfor bliver man syg af stress?

Den positive eller naturlige stress er beregnet til at gøre kroppen parat til at løse et forstående problem og så slappe af bagefter. Eksempler på positive stres kunne være en eksamen, en særlig vigtig præsentation på arbejdet eller det afgørende håndboldmesterskab. Den slags stress får dig til at yde dit bedste og er fordrende for din udvikling som menneske. Problemerne opstår, hvis du har en stresset hverdag. Vi reagerer meget forskelligt på stress – nogle kan tåle mere end andre. Men får kroppen ikke tid til at finde tilbage til sin normaltilstand og er der vedvarende mange stresshormoner i blodet, så kan kroppen til sidst ikke klare det mere. For store mængder af cortisol og adrenalin giver forhøjet blodtryk som så kan blive til andre alvorlige sygdomme. Cortisol hæmmer immunforsvaret så man oftere bliver syg og det bliver svært at klarer små infektioner og bekæmpe bakterie fx i maven – når man er stresset. Og den del af hjernen “hippocampus” der regulerer udskillelsen af cortisol kan heller ikke tåle en vedvarende påvirkning og dermed kan hjernen blive skadet. Den del af hjernen tager sig af hukommelsen og indlæringen.

Hypnose kan hjælpe med stress og overbelastning

Symptomer på stress

Stress påvirker hele kroppen og giver både psykiske og fysiske symptomer. Nogen bemærker først de psykiske symptomer som fx hukommelsesproblemer, rastløshed, irritabilitet, søvnløshed og måske lavt selvværd. Andre mærker først de fysiske symptomer som fx træthed, hjertebanken, smerter, og maveproblemer, Depressioner ses desværre ofte som en følge af stress. Nogen taler om “udbrændthed”, som er en udmattelses depression med de stresssymptomer der hører til der.

Fysiske stress symptomer:

 • Appetitløshed eller det modsatte
 • Brystsmerter
 • Hovedpine og migræne
 • Forkølelse, bronchitis, mavesår, halsbetændelse og urinvejsinfektioner
 • Mavesmerter, forstoppelse, diarré, opkast, halsbrand osv.
 • Muskelspændinger og muskelsmerter især i nakke og ryg, myoser
 • Hjertebanken
 • Rysten på hænderne
 • Svimmelhed
 • Træthed
 • Øget svedproduktion, koldsved
 • Åndedrætsbesvær, “hyperventilation”

Psykiske stress symptomer:

 • Angst, der kan opleves uprovokeret eller som en overdrevet reaktion
 • Depression
 • Hukommelsesproblemer
 • Kort lunte, aggressivitet, irritabilitet og utålmodighed
 • Koncentrationsbesvær
 • Lavt selvværd – følelse af utilstrækkelighed
 • Manglende eller nedsat sexlyst
 • Manglende lyst til sociale aktiviteter med venner og familie
 • Rastløshed og indre uro
 • Søvnløshed
 • Sortsyn
 • Tendens til at give op

Konsekvenser af stress

Ca. 1 ud af 5 oplever på et tidspunkt i deres liv stress i sådan en grad, at det kræver behandling/handling. Du kan gå rundt og være stresset i flere år, og blot vælge at ignorere at tingene går for stærkt i din hverdag, eller at du faktisk er overbelastet både fysisk og mentalt. Men det er ikke alle der har voldsomme symptomer. Men det kan få alvorlige helbredsmæssige konsekvenser.

Personer i tresset tilstand er mere modtagelig for infektionssygdomme – herunder også mavesår – og også alvorlige sygdomme som sukkersyge og kræft ser ud til at forværres under stress. Din hjerne kan også blive skadet under langvarig stress-påvirkning,- hvilket bl.a. kan få indflydelse på din hukommelse, indlæring og generelle evne til at tænke klart. Det ser også ud til at påvirke kroniske lidelser som f.eks. psoriasis og leddegigt.

 

Behandling af stress i Vejle. Hypnose mod stress hos Hypnoseterapi Vejle og Hypnosehuset Danmark

 Teamet hos Hypnosehuset Danmark arbejde alle dybdegående med stress. Her ser du Ellen.

Hvordan behandler vi stress med hypnose og hypnoterapi?

Med hypnose og hypnoterapi finder vi frem til årsagerne til din stress og bearbejder dem. Vi finder nye måder at slappe af på. Du får en generel “psykisk udrensning” hvor de tidligere negative følelser der er knyttet til de udløsende faktorer, oplevelser, forhold i dit liv bliver “neutraliseret”, og erstattet med nye positive følelser. Vi styrker også dit selvværd. – En behandling alle burde få mindst én gang i livet!!

HYPNOSETERAPI VEJLE


V. Master Hypnotisør
Hypnoterapeut og Instruktør
Louise Bohnstedt Weihrauch
Modtog i 2016 og 2018 den internationale pris som “Årets Instruktør”.
Skriv dit navn, email og telefonnummer – så kontakter vi dig.
hypnoseterapi Vejle
Sofia Juul Nielsen
Sofia Juul Nielsen
11/12/2022
Jeg har haft 4 sessioner med hypnose, og det har givet mig meget mere end jeg turde håbe på. Gitte mødte mig med smil og et åbent sind, hvilket gjorde at jeg mærkede en form for tillid og tryghed med det samme. Alt i alt 5 stjerner til Gitte. Tak :).
Pernille Busk Sørensen
Pernille Busk Sørensen
04/12/2022
Min datter har i flere år kæmpet med stress, angst, lavt selvværd og manglende overskud. Det er gået meget ud over skole og sociale relationer, og især det sidste halve år har hun nærmest ikke kunnet overskue noget, og er blevet syg ved det mindste, der krævede lidt ekstra af hende – fx bare en familie fødselsdag. Vi har prøvet flere forskellige slags behandlinger gennem årene uden den store succes. Min datter startede i et forløb ved Ellen her i oktober og allerede efter første behandling kunne vi mærke en stor forandring på vores datter, og det er kun gået fremad siden. Nu har vi en glad og energisk pige med masser af gå-på-mod og lyst til livet igen😊 Hun klarer hverdagen og skolen rigtig fint, og har nærmest ikke haft fravær de sidste 4 uger. Hun er begyndt at overnatte ude, hygge med venner og kæreste, træne, tage i byen, komme meget mere ud af værelset, og alting føles ikke længere uoverskueligt. Vores datter har følt sig meget tryg ved Ellen helt fra starten. Ellen er meget sød, smilende, imødekommende og nem at åbne sig op over for. Vi giver Ellen og Hypnoseterapi Vejle de bedste anbefalinger herfra, og en KÆMPE TAK for hjælpen❤
ydddi
ydddi
14/11/2022
Fantastisk sted, hvor man rykker sig som menneske. Den bedste investering man kan lave her i livet er en i sig selv. Jeg kom derfra med fornyet energi og værktøjer til at håndtere situationer, som jeg før var hæmmet i.
Linne Freja Østergaard
Linne Freja Østergaard
13/11/2022
Jeg ringede til Prue efter i mange år at have søgt en måde at genoprette troen på mig selv. Jeg havde en gennemgribende frygt, som styrede mine valg, som følge af at have følt mig forkert og utilstrækkelig i mange år. Jeg opdagede hurtigt at Prue fornemmede præcist, hvad det handlede om. Hun hjalp mig gennem samtale og hypnose med at blive bevidst om mine mønstre, samt hvordan jeg ved hjælp af disse holdt mig selv fanget i følelsen af ikke at være god nok. Efter at været i et forløb, som strakte sig over fire sessioner, har jeg nu sluppet det, der i mange år har holdt mig tilbage fra at kaste mig ud i nye eventyr og forvente at livet vil mig det bedste. Hun sendte mig lydfiler til selvhypnose, samt meditationer som jeg stadig flittigt bruger for at understøtte forandringen mod at blive en stærkere, gladere og sundere udgave af mig selv - TUSIND TAK Prue! Jeg kan på det varmeste anbefale Hypnoterapi Vejle, da jeg oplevede stor grad af imødekommenhed, viden og erfaring der.
Charlotte Jørgensen
Charlotte Jørgensen
26/10/2022
Vores datter har været i behandling ved Ellen og efter 5 behandlinger har hun fået det meget bedre med hendes OCD og angst. Vi har prøvet flere forskellige ting, men Ellen har været helt FANTASTISK og vi vil give vores varmeste anbefalinger.
Pia Stolt
Pia Stolt
12/10/2022
Det er 3 mdr siden jeg afsluttede et forløb, og jeg har aldrig haft det bedre - tak 🌸
Jakob Koed
Jakob Koed
21/08/2022
På anbefaling fra en tidligere kollega søgte jeg hjælp hos Hypnoseterapi Vejle til at bekæmpe en langvarig afhængighed af sukker, primært i form af slik. Ved første session gav Ellen sig god tid til sammen med mig at opstille bl.a. fordele og ulemper ved sukker og andre søde sager, hvilket hjalp til at gøre mig endnu mere motiveret for at skabe forandring. Allerede efter første session oplevede jeg et markant anderledes syn på butikkernes slikudvalg - hvor det før havde en næsten uimodståelig tiltrækning og jeg helst skulle gå i en stor bue udenom, kunne jeg nu helt roligt overveje, om jeg virkelig havde lyst til det - og det havde jeg faktisk ikke. Mit mål er netop ikke definitivt at vende ryggen til alt slik, men at ramme en balance hvor jeg selv aktivt kan vælge til og fra, og det er fuldt ud lykkedes. Jeg oplever ikke mit forløb ved Ellen som en "envejs" behandling, snarere som en tryg, god og gensidig dialog, der også stikker dybere end min umiddelbare sukkertrang. Ellen er god til at spørge ind til om man sidder med spørgsmål, giver sig rigtig god tid, og etablerer en tryg atmosfære, ligesom hun er god til at gøre sine forklaringer forståelige. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Ellen som behandler!
Katrine Knudsen
Katrine Knudsen
15/07/2022
Jeg har været klient hos Ellen, som jeg opsøgte pga. en kompleks smerteproblematik med muskelspændinger og fibromyalgi. Jeg har været der fire gange og opnået meget god effekt, både på smerter, men især på mit generelle stressniveau. Jeg har meget nemmere ved at lytte til min krop og prioritere både hvile og træning. Derudover oplever jeg, at ting der før gik mig på og stressede mig, ikke påvirker mig på samme måde længere - jeg har simpelthen fået meget mere ro inden i mig selv. Jeg kan derfor varmt anbefale hypnoseterapi Vejle og Ellen!
Asger Emborg
Asger Emborg
14/07/2022
Jeg har haft den udsøgte fornøjelse, at netop have afsluttet et hypnose forløb ved Ellen. Ellen er en fantastisk varm og behagelig kvinde, som jeg fra start var meget tryg ved, samt følte en stor autensitet og nærvær fra. Hun er den fødte terapeut og behandler, og en helt igennem fantastisk kvinde. Jeg havde prøvet hypnose før, uden den store succes, hvilket jeg også delte med Ellen. Hun var ekstremt grundig og fintfølende, ift at få mig med ombord og opbygge min forståelse for hvad hypnosen gik ud på, og hvordan jeg skulle tackle mine forventninger/bekymringer til forløbet. Det gjorde en kæmpe forskel. Hun gav mig redskaberne og forståelsen, så jeg kunne tillade mig selv at overgive mig til behandlingen. Jeg har haft enormt stort udbytte af forløbet, og har mærket en generel genskabelse af ro og kontakt til mig selv og mine nærmeste. Alle mine "symptomer" og dårlige adfærdsmønstre jeg havde for sinde at blive fri for, er roligt men sikkert forsvundet over de 4 gange jeg har været ved Ellen. Og mere til. Jeg er meget taknemmelig for, at mennesker som Ellen, dedikerer sit liv på at hjælpe andre i, at lande mere i sig selv, blive mere bevidste og generelt hjælpe dem til bedre livskvalitet. Mine varmeste anbefalinger herfra.
Annette Laursen
Annette Laursen
10/07/2022
Kan kun anbefale hypnose terapi vejle... Jeg har været der 4gange ved fantastisk Prue ❤️ Jeg gik med noget dårligt selvværd..og troede ikke rigtigt på mig selv..😟 og desværre nogle andre ting Det fik vi vendt sammen Kan kun anbefale dem så meget kh den stolte Løve 🦁❤️🙏 tak søde Prue ❤️