Hypnose for vægttab

Forfatter: Louise Bohnstedt Weihrauch, Bach. pæd., psykoterapeut, kognitiv terapeut og hypnoterapeut

Dette er en informativ artikel om hvorfor hypnoseterapi er så effektivt til behandling af bla. vægttab. Samtidig fortæller jeg om de evidensbaserede metoder vi, hos Hypnoseterapi Vejle anvender, og som har vist sig at skabe store og varige forandringer hos vores klienter.

At have en uddannelsesmæssig baggrund som både kognitiv terapeut, gestaltterapeut, coach og hypnoterapeut, har givet mig en stor faglig ballast og et virkelig godt grundlag at udvikle vores teknikker ud fra. Med over 4.000 terapi-sessioner på bagen har jeg nu også en empirisk viden, der understøtter vores metoder og dermed resultater.

Hypnose og vægttab · hvorfor virker hypnose når man gerne vil tabe sig?

Mange spørger mig hvorfor hypnose kan hjælpe mennesker til at tabe sig. De fleste har en vis skepsis når de stiller spørgsmålet. De har måske en frygt eller en ide om, at hypnose er sådan noget hvor man går ind og roder rundt i folks hoveder og “omprogrammerer” dem til ikke at kunne lide chokolade. 
Det er naturligvis ikke heeeelt sådan det hænger sammen. Og dog (måske med en let omformulering) er det faktisk lidt det, der sker :) 

Men her kommer der en uddybende forklaring, som jeg håber får dig til at tænke: “nåeh, jamen det er da meget logisk – det giver god mening”.

Forskel på psykoterapi og hypnose

Hvis jeg, som psykoterapeut, skulle arbejde med en klient der ønsker at opnå vægttab, ville det foregå over en lang periode med mange sessioner. Vi ville snakke dybdegående om mønstre, følelser, ønsker og mål. Vi ville klarlægge og afdække klientens overbevisninger om mad, om sig selv og om verden. Vi ville undersøge hvad der ligger til grund for adfærden, hvad der hidtil har hindret klienten i at opnå sine mål og vi ville arbejde frem mod nye mål. Det ville tage lang tid og mange sessioner. 

Sådan er det ikke med hypnose og hypnoterapi.

Med hypnose og hypnoterapi tager det ikke 10-20 sessioner om at nå frem til den indsigt og forandring som er så givende og livsforandrende for vores klienter.

Ofte er 2-4 sessioner nok. 

Her er hvorfor:

 

Hypnose kan hjælpe med vægttab

I hypnose-tilstanden kan du ændre dine gamle vaner og overbevisninger

Hypnose er en helt naturlig tilstand som vi mennesker går ind og ud af dagligt. Tænk det som en tilstand hvor hjernen eller sindet er særligt koncentreret eller fokuseret om noget. 
I denne tilstand er vi meget modtagelige for indlæring og for aflæring. Det er både indlæring og aflæring af gode og dårlige ting. Når klienterne sidder i stolen hos os, er det rigtig godt at vi kan hjælpe dem ind i denne tilstand, hvor vi let kan aflære uhensigtsmæssige vaner og overbevisninger de måtte have skab igennem livet. 

Men når klienten er 4, 7, 11 eller 16 år gammel, så er det ikke så hensigtsmæssigt at der bliver indlært og lagret negative følelser og overbevisninger, i denne naturlige hypnosetilstand som klienten ofte befinder sig i.

Denne uhensigtsmæssige lagring kan betyde et livslangt mønster skabt på fejlagtige overbevisninger. En typisk fejlagtig overbevisning, som de fleste af os nok kender, er følelsen af ikke at være god nok. Andre overbevisninger kan være:

  • man kan ikke stole på nogen
  • jeg skal spise mig stor og tyk for at beskytte mig selv mod overgreb eller for at give fremtidige afvisninger en årsag
  • jeg er ikke værd at elske.

Overbevisninger som disse ligger i din underbevidsthed og er hele dit sinds styreprogram. Og det er præcis DERFOR du ikke oplever, at have succes med dit vægttab, ved blot at beslutte det med dit bevidste sind. 

Dit bevidste sind kan kun opretholde 7-9 informationer ad gangen. Det er samtidig i dit bevidste sind din “kritiske faktor” sidder. Det er den mekanisme der beskytter dig mod unødig forandring og samtidig den del, der sammenligner ny information med ALT hvad du ved og har lært/erfaret indtil nu. Derfor vil din kritiske faktor typisk afvise den ide, at det nogensinde lykkes dig at tabe dig. For den har SÅ meget lagret i din underbevidsthed at sammenligne med i forvejen. SÅ mange gange at sammenligne med, hvor det ikke er lykkes for dig, hvor du har fejlet, hvor du har taget det hele på igen. Så den kritiske faktor vil automatisk afvise forslag om, at du vil lykkes med dit vægttab.

Det er præcist denne del af dit sind – denne kritiske faktor, som vi omgås i den hypnotiske og HELT naturlige tilstand af øget modtagelighed. 

Derfor er det, i hypnosetilstanden, let for dig at skabe din forandring. Du er modtagelig for ny indlæring og aflæring af det gamle shit :)

Forskning taler for

Faktisk har forskning vist, at succesraten med kognitiv adfærdsterapi øges med 70% hvis man tilfører hypnose:

  • “Rhue, Lynn, Kirsch 1995 viste i en metaanalyse at I 70% af tilfældene havde CBT (Kognitiv Adfærdsterapi)  større effekt, når man brugte hypnose som en integreret del.
  • Dr. Irving Kirsch et al., 1995:
    Forskerne konkluderede, at den gennemsnitlige patient, der modtog CBH (Kognitiv Adfærds Hypnoseterapi), viste større bedring end 70% af de klienter, der fik behandling uden hypnose”.

 

Selvom dette er en meget kort og forenklet billedlig forklaring på, hvordan hypnose virker og hvorfor det kan hjælpe til hurtig forandring på den måde det gør, så håber jeg, at det giver mening for dig nu. 

Kort fortalt, så arbejder vi simpelthen direkte ind til roden i underbevidstheden og forbigår den kritiske faktor som har været dit styreprogram hele livet. 

/Louise Bohnstedt Weihrauch, Hypnoseterapi Vejle

HYPNOSETERAPI VEJLE


V. Master Hypnotisør
Hypnoterapeut og Instruktør
Louise Bohnstedt Weihrauch
Modtog i 2016 og 2018 den internationale pris som “Årets Instruktør”.
Skriv dit navn, email og telefonnummer – så kontakter vi dig.
hypnoseterapi Vejle
Sofia Juul Nielsen
Sofia Juul Nielsen
11/12/2022
Jeg har haft 4 sessioner med hypnose, og det har givet mig meget mere end jeg turde håbe på. Gitte mødte mig med smil og et åbent sind, hvilket gjorde at jeg mærkede en form for tillid og tryghed med det samme. Alt i alt 5 stjerner til Gitte. Tak :).
Pernille Busk Sørensen
Pernille Busk Sørensen
04/12/2022
Min datter har i flere år kæmpet med stress, angst, lavt selvværd og manglende overskud. Det er gået meget ud over skole og sociale relationer, og især det sidste halve år har hun nærmest ikke kunnet overskue noget, og er blevet syg ved det mindste, der krævede lidt ekstra af hende – fx bare en familie fødselsdag. Vi har prøvet flere forskellige slags behandlinger gennem årene uden den store succes. Min datter startede i et forløb ved Ellen her i oktober og allerede efter første behandling kunne vi mærke en stor forandring på vores datter, og det er kun gået fremad siden. Nu har vi en glad og energisk pige med masser af gå-på-mod og lyst til livet igen😊 Hun klarer hverdagen og skolen rigtig fint, og har nærmest ikke haft fravær de sidste 4 uger. Hun er begyndt at overnatte ude, hygge med venner og kæreste, træne, tage i byen, komme meget mere ud af værelset, og alting føles ikke længere uoverskueligt. Vores datter har følt sig meget tryg ved Ellen helt fra starten. Ellen er meget sød, smilende, imødekommende og nem at åbne sig op over for. Vi giver Ellen og Hypnoseterapi Vejle de bedste anbefalinger herfra, og en KÆMPE TAK for hjælpen❤
ydddi
ydddi
14/11/2022
Fantastisk sted, hvor man rykker sig som menneske. Den bedste investering man kan lave her i livet er en i sig selv. Jeg kom derfra med fornyet energi og værktøjer til at håndtere situationer, som jeg før var hæmmet i.
Linne Freja Østergaard
Linne Freja Østergaard
13/11/2022
Jeg ringede til Prue efter i mange år at have søgt en måde at genoprette troen på mig selv. Jeg havde en gennemgribende frygt, som styrede mine valg, som følge af at have følt mig forkert og utilstrækkelig i mange år. Jeg opdagede hurtigt at Prue fornemmede præcist, hvad det handlede om. Hun hjalp mig gennem samtale og hypnose med at blive bevidst om mine mønstre, samt hvordan jeg ved hjælp af disse holdt mig selv fanget i følelsen af ikke at være god nok. Efter at været i et forløb, som strakte sig over fire sessioner, har jeg nu sluppet det, der i mange år har holdt mig tilbage fra at kaste mig ud i nye eventyr og forvente at livet vil mig det bedste. Hun sendte mig lydfiler til selvhypnose, samt meditationer som jeg stadig flittigt bruger for at understøtte forandringen mod at blive en stærkere, gladere og sundere udgave af mig selv - TUSIND TAK Prue! Jeg kan på det varmeste anbefale Hypnoterapi Vejle, da jeg oplevede stor grad af imødekommenhed, viden og erfaring der.
Charlotte Jørgensen
Charlotte Jørgensen
26/10/2022
Vores datter har været i behandling ved Ellen og efter 5 behandlinger har hun fået det meget bedre med hendes OCD og angst. Vi har prøvet flere forskellige ting, men Ellen har været helt FANTASTISK og vi vil give vores varmeste anbefalinger.
Pia Stolt
Pia Stolt
12/10/2022
Det er 3 mdr siden jeg afsluttede et forløb, og jeg har aldrig haft det bedre - tak 🌸
Jakob Koed
Jakob Koed
21/08/2022
På anbefaling fra en tidligere kollega søgte jeg hjælp hos Hypnoseterapi Vejle til at bekæmpe en langvarig afhængighed af sukker, primært i form af slik. Ved første session gav Ellen sig god tid til sammen med mig at opstille bl.a. fordele og ulemper ved sukker og andre søde sager, hvilket hjalp til at gøre mig endnu mere motiveret for at skabe forandring. Allerede efter første session oplevede jeg et markant anderledes syn på butikkernes slikudvalg - hvor det før havde en næsten uimodståelig tiltrækning og jeg helst skulle gå i en stor bue udenom, kunne jeg nu helt roligt overveje, om jeg virkelig havde lyst til det - og det havde jeg faktisk ikke. Mit mål er netop ikke definitivt at vende ryggen til alt slik, men at ramme en balance hvor jeg selv aktivt kan vælge til og fra, og det er fuldt ud lykkedes. Jeg oplever ikke mit forløb ved Ellen som en "envejs" behandling, snarere som en tryg, god og gensidig dialog, der også stikker dybere end min umiddelbare sukkertrang. Ellen er god til at spørge ind til om man sidder med spørgsmål, giver sig rigtig god tid, og etablerer en tryg atmosfære, ligesom hun er god til at gøre sine forklaringer forståelige. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Ellen som behandler!
Katrine Knudsen
Katrine Knudsen
15/07/2022
Jeg har været klient hos Ellen, som jeg opsøgte pga. en kompleks smerteproblematik med muskelspændinger og fibromyalgi. Jeg har været der fire gange og opnået meget god effekt, både på smerter, men især på mit generelle stressniveau. Jeg har meget nemmere ved at lytte til min krop og prioritere både hvile og træning. Derudover oplever jeg, at ting der før gik mig på og stressede mig, ikke påvirker mig på samme måde længere - jeg har simpelthen fået meget mere ro inden i mig selv. Jeg kan derfor varmt anbefale hypnoseterapi Vejle og Ellen!
Asger Emborg
Asger Emborg
14/07/2022
Jeg har haft den udsøgte fornøjelse, at netop have afsluttet et hypnose forløb ved Ellen. Ellen er en fantastisk varm og behagelig kvinde, som jeg fra start var meget tryg ved, samt følte en stor autensitet og nærvær fra. Hun er den fødte terapeut og behandler, og en helt igennem fantastisk kvinde. Jeg havde prøvet hypnose før, uden den store succes, hvilket jeg også delte med Ellen. Hun var ekstremt grundig og fintfølende, ift at få mig med ombord og opbygge min forståelse for hvad hypnosen gik ud på, og hvordan jeg skulle tackle mine forventninger/bekymringer til forløbet. Det gjorde en kæmpe forskel. Hun gav mig redskaberne og forståelsen, så jeg kunne tillade mig selv at overgive mig til behandlingen. Jeg har haft enormt stort udbytte af forløbet, og har mærket en generel genskabelse af ro og kontakt til mig selv og mine nærmeste. Alle mine "symptomer" og dårlige adfærdsmønstre jeg havde for sinde at blive fri for, er roligt men sikkert forsvundet over de 4 gange jeg har været ved Ellen. Og mere til. Jeg er meget taknemmelig for, at mennesker som Ellen, dedikerer sit liv på at hjælpe andre i, at lande mere i sig selv, blive mere bevidste og generelt hjælpe dem til bedre livskvalitet. Mine varmeste anbefalinger herfra.
Annette Laursen
Annette Laursen
10/07/2022
Kan kun anbefale hypnose terapi vejle... Jeg har været der 4gange ved fantastisk Prue ❤️ Jeg gik med noget dårligt selvværd..og troede ikke rigtigt på mig selv..😟 og desværre nogle andre ting Det fik vi vendt sammen Kan kun anbefale dem så meget kh den stolte Løve 🦁❤️🙏 tak søde Prue ❤️