At arbejde med vrede

Vrede er den følelse, der fortæller os, at der sker noget uretfærdigt. Samtidig er vrede også en af de mest misforståede og samtidig undertrykte føleser. Hvis man viser vrede, risikerer man ofte at blive sat i bås som “negativ”, “utilregnelig” eller enddog “farlig”. Vrede kan ovenikøbet få én til at gøre de mest forfærdelige ting. 

Alle følelser er gode følelser!

Hvorfor? Fordi de får os til at handle! 

Når vi mærker vrede, kan der være flere årsager til dette. 

  • Det første er vores perspektiv i forhold til, vores tro på hvad der er “rigtigt” og hvad der er “forkert” samt om tingene/livet er som det “bør” være. Hvis der er overensstemmelse mellem disse og det opleves som i balance, så oplever vi det som “fair”. Hvis ikke, så oplever vi det som “unfair” eller “uretfærdigt” og dette genererer vrede. 

  • Det andet perspektiv er direkte relateret til vores humør i øjeblikket. Lad os for eksempel sige, at vi har arbejdet meget hårdt for noget og det ikke helt bliver som planlagt. Vi er trætte og frustrerede. Ingenting i projektet lykkedes. Men ikke kun det, vi begynder måske også at tænke, at INTET i vores liv fungerer. Tanken der kommer er: “det er heller ikke retfærdigt”, især ikke når vi nu har kæmpet så meget for, at dette skulle lykkes. 

Så vrede afslører altså for os hvad vores egen holdning og opfattelse er, til hvad der er rigtigt og hvad der er forkert. Når vi oplever omgivelserne eller de ting der sker os eller mennesker omkring os, som uretfærdige, oplever vi vrede. 

Det gode er, at vrede motiverer os til at gøre noget ved tingene. 

Hvis vreden kommer ud på en uhensigtsmæssig måde, kan vi komme til at gøre nogen ting ved andre eller ved os selv. 

Hvis vreden derimod bruges på en hensigtsmæssig måde, så søger vi derimod måder at gøre tingene retfærdige på igen. 

Sidst, og ikke mindst…. så afslører vrede også vores frygte. Faktisk, så kommer alle vores ubehagelige og ukomfortable følelser af følelsen angst. Når vi oplever vrede oplever vi også frygt over at den situation vi har anset som værende uretfærdig faktisk også kan skade os.

Her kan du læse hvordan Brian Stjernholm fra Vejle fik arbejdet med sin vrede og utålmodighed gennem hypnose og hypnoterapi

Hvis du har lyst til at læse mere om hvordan følelser påvirker vores liv og hvad du selv kan gøre for at handle på dem, så vil jeg anbefale dig at læse bogen “The Secret Language of Feelings” af Calvin Banyan. 

HYPNOSETERAPI VEJLE


V. Master Hypnotisør
Hypnoterapeut og Instruktør
Louise Bohnstedt Weihrauch
Modtog i 2016 og 2018 den internationale pris som “Årets Instruktør”.
Skriv dit navn, email og telefonnummer – så kontakter vi dig.
hypnoseterapi Vejle